Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Αφού δεν μας δίνετε το δικαίωμα τα να μπούμε εμείς στα φωτοβολταϊκά, το 50% των μεγαβάτ να περάσει στην κοινωνία

Αγρότες της Καστοριάς προς τον περιφερειάρχη: Αφού δεν μας δίνετε το δικαίωμα τα να μπούμε εμείς στα φωτοβολταϊκά, το 50% των μεγαβάτ να περάσει στην κοινωνία

Δυναμική ήταν η παρουσία των αγροτών στο περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας με τα τρακτέρ εκτός αίθουσας και εντός με τα αιτήματά τους να τίθενται επί τάπητος και επιτακτικά. Η κουβέντα ξεκίνησε με τα παράπονα της αντιπολίτευσης για την έλλειψη εισήγησης από πλευράς περιφερειακής αρχής με τον περιφερειάρχη να εξηγεί ότι στόχος του είναι να συνδιαμορφωθεί μια πρόταση. Πρότεινε την διαμόρφωση ενός κειμένου με τη σύγκληση του πολιτικού συμβουλίου «Οι στόχοι είναι ρεαλιστικοί, εμείς αντλούμε δύναμη από εσάς. Δεν εκχωρούμε σε κανέναν να αισθάνεται ότι είναι περισσότερο συμπαραστάτης σας». Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Πασχάλης Χαρούμενος επιγραμματικά ανέφερε τα προβλήματα ως εισηγητής χωρίς συγκεκριμένη πρόταση.

Ο κ. Δημήτρης Μόσχος από το μπλόκο της Καστοριάς ανέφερε ότι δεν ήρθαν στο περιφερειακό να τους χτυπήσουν την πλάτη αλλά περίμενε συγκεκριμένες προτάσεις γιατί ο αγροτικός τομέας είναι ο μοναδικός που μπορεί να τραβήξει το κάρο. «Δεν έχετε καμία θέση για το αγροτικό; Δέχεστε αφορολόγητο πετρέλαιο; Δέχεστε το φτηνό ρεύμα;» ρώτησε απευθυνόμενος στον περιφερειάρχη. «Ή θα βρείτε ακριβό φαγητό η δεν θα βρίσκετε φαγητό. Χάσαμε το 50% των επιδοτήσεων. Γεμίζετε τον τόπο φωτοβολταϊκά. Αυτή είναι η στήριξη του αγροτικού τομέα;».

«Θα σπείρετε όσα θερίσατε» είπε και ο κ. Θωμάς Μόσχος. Αναφέρθηκε στην ΚΑΠ κατηγορώντας τον περιφερειάρχης που ήταν τότε βουλευτής για όσα ψήφισε. Διερωτήθηκε μάλιστα πώς μπορεί να γίνει κάποιος επαγγελματίας αγρότης μ ε 35%μείωση γεωργικού εισοδήματος. «Πείτε μας μια στέγη που μπορούμε να βάλουμε φωτοβολταϊκά. Το φράγμα Νεστορίου πήγε να ξεπεράσει τον Παρθενώνα. Δεν είμαστε και ανεμογεννήτρια για να πάρουμε άδεια. Απαιτούμε να παγώσουν όλα τα φωτοβολταϊκά μέχρι να φύγουν τα μπλόκα από το δρόμο. Αφού δεν μας δίνετε το δικαίωμα τα να μπούμε εμείς στα φωτοβολταϊκά, το 50% των μεγαβάτ να περάσει στην κοινωνία, το 25% οι αγρότες και 25% τα νοικοκυριά. Αν δεν γίνει αυτό αύριο στην αντιπεριφέρεια Καστοριάς θα μυρίζει κοπριά».


Ιωάννα Παπαδημητρίου

prlogos.gr

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael