Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Ακρίβεια: «Χρυσή» η χωριάτικη σαλάτα – Μέχρι & 26 ευρώ στα νησιά


Στα ύψη έχει σκαρφαλώσει η τιμή της χωριάτικης σαλάτας το φετινό καλοκαίρι, με την τιμή της στην Ελλάδα να ξεπερνά ακόμα και αυτήν σε ακριβά εστιατόρια σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη.

Ενδεικτικά, στο Λονδίνο σε ένα από τα πολυτελέστερα ελληνικά εστιατόρια, η ελληνική σαλάτα έχει 23.40€ και στις ΗΠΑ μόλις 16€.

Την ίδια ώρα στη Μύκονο, η σαλάτα με ντομάτα, αγγούρι, κρίταμο, ελιές και φέτα έχει 26€, ενώ σε άλλο εστιατόριο στο νησί των ανέμων και πάλι η χωριάτικη σαλάτα με τοματίνια Σαντορίνης, πανακότα φέτα, πιπεριά Φλωρίνης, καπαρόφυλλα και βινεγκρέτ τομάτας κάνει 16€.
Ίδιες τιμές & στην Αθήνα

Και αν αυτή είναι η τιμή Μυκόνου, και στην Αθήνα οι τιμές δεν πάνε πίσω.

Σε εστιατόριο με θέα την Ακρόπολη, ελληνική σαλάτα με ντοματίνια, αγγούρι, φέτα, πιπεριές, κρεμμύδι, ελιές καλαμών, κριτσίνια, ρίγανη και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο κάνει 19.00€

Στη Σαντορίνη, η ελληνική σαλάτα είναι σε τιμές που κυμαίνονται από τα 13.00 έως στα 12.50€

Λίγο φτηνότερα έχει η χωριάτικη στην Πλάκα, όπου η σαλάτα τομάτα, αγγούρι, κρεμμύδι, ελιές, φέτα, ρίγανη με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο έχει 11.50 ευρώ, ενώ ελάχιστα φτηνότερη είναι σε γειτονικό εστιατόριο με τιμή στα 11.00 ευρώ.

Στο Θησείο, σε γνωστό εστιατόριο, η σαλάτα με ντοματίνια, βαρελίσια φέτα, κρουτόν, κρητικό αγγούρι, ελιές και κρεμμύδι έχει 14€. Στο Μοναστηράκι η χωριάτικη είναι στα 7.80€, τιμή που έχουν και πάρα πολλά συνοικιακά εστιατόρια που έχουν την ίδια σαλάτα.

Οι τιμές, όπως λένε οι καταναλωτές, έχουν ανεβεί από 20 – 30%, δηλαδή η σαλάτα που σήμερα έχει 9 ευρώ, πριν λίγο καιρό είχε μόλις 7.

 

 megatv.com

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael