Τελευταια Νεα

6/trending/recent

Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

Γαλλία: Προς εκτόνωση η ένταση – Συνάντηση Μακρόν με τους δήμαρχους (βίντεο)

Οι γαλλικές δυνάμεις ασφαλείας παραμένουν σε επιφυλακή παρά την αποκλιμάκωση των ταραχών τόνισε ο Εμμανουέλ Μακρόν που υποδέχθηκε στο προεδρικό μέγαρο δημάρχους από περιοχές που δοκιμάστηκαν περισσότερο.

Μία εβδομάδα από την δολοφονία του 17χρονου Ναέλ από πυρά αστυνομικού στα δυτικά του Παρισιού και η Γαλλία μετρά τις πληγές της προσπαθώντας να επανέλθει στην κανονικότητα.

Μέσα σε επτά μέρες περισσότερα από 1000 κτίρια έγιναν στόχος εμπρησμού, περισσότερα από 5000 αυτοκίνητα καταστράφηκαν, πάνω από 800 αστυνομικοί τραυματίστηκαν και οι αρχές προχώρησαν σε 3.500 προσαγωγές. 350 από αυτές έχουν μετατραπεί σε συλλήψεις.

Σήμερα ο Εμμανουέλ Μακρόν υποδέχθηκε στο Μέγαρο των Ιλισίων τους Δημάρχους των περιοχών στις οποίες έγιναν τα σοβαρότερα επεισόδια.

Όμως με τον Γάλλο πρόεδρο συναντήθηκαν 241 από τους 500 δημάρχους που είχαν προσκληθεί. Ο Μακρόν δεσμεύθηκε πως η Κυβέρνησή του θα προωθήσει νόμο για την άμεση ανοικοδόμηση και επισκευή των κατεστραμμένων υποδομών.

Το κόστος των ζημιών χωρίς να έχει ακόμη ολοκληρωθεί η αυτοψία από το υπουργείο Εσωτερικών, υπολογίζεται σε ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Ο Μακρόν είπε πως όλοι θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή παρά την αποκλιμάκωση.

Την δική της πρόταση για την επίλυση της κρίσης κατέθεσε δημόσια η ακροδεξιά της Μαρίν Λε Πεν.

«Αναστήλωση της Δημοκρατικής τάξης, έλεγχος του μεταναστευτικού και επιστροφή σε μία πολιτική ποινών πολύ πιο αυστηρή, πολύ πιο αποτελεσματική, κυρίως απέναντι στους ανηλίκους. Οι πιο παραβατικοί από αυτούς θα πρέπει να μπαίνουν εσώκλειστοι σε εκπαιδευτικά ιδρύματα ή σε κέντρα αναμόρφωσης τα οποία θα τελούν υπό τον έλεγχο του στρατού», δήλωσε ο Τζορντάν Μπαρντελά, πρόεδρος της Εθνικής Συνέλευσης.

Στον αντίποδα ο επικεφαλής της Αριστεράς, Ζαν Λουκ Μελανσόν έκανε λόγο για ένα χρόνιο κοινωνικό πρόβλημα στη Γαλλική κοινωνία.

Πρόσφατη δημοσκόπηση από το «Ifop» για την εβδομάδα των επεισοδίων στη Γαλλία δείχνει πως η Μαρίν Λε Πεν έχει πληγεί ελάχιστα σε σύγκριση με τον Γάλλο Πρόεδρο στην κοινή γνώμη, ενώ αντίστοιχη δημοσκόπηση βρετανικού μέσου δείχνει πως εάν γίνονταν αύριο εκλογές στη χώρα η Λε Πεν θα κέρδιζε με 51% έναντι 47% τον Μακρόν.

 


megatv.com

Top Post Ad

---------------

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael