Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Τουρισμός: «Εργασιακό μεσαίωνα» καταγγέλουν οι εργαζόμενοι (βίντεο)

Εργασιακός μεσαίωνας στην βαριά βιομηχανία του τουρισμού. Σεξουαλικές παρενοχλήσεις, ξυλοδαρμοί και εκφοβισμοί φαίνεται πως είναι στο μενού των εργοδοτών με τους εργαζομένους να καταγγέλλουν αδιανόητες καταστάσεις.

Σε επιχείρηση εστίασης στη Ρόδο, σύμφωνα με καταγγελία, ο εργοδότης χτύπησε εργαζόμενη όταν του είπε ότι θέλει να αποχωρήσει. Την κλείδωσε σε δωμάτιο, την ξυλοκόπησε, ενώ τις έστειλε και απειλητικά μηνύματα στα social media.

Στο αεροδρόμιο του νησιού οι εργαζόμενοι στον έλεγχο επιβατών – αποσκευών κάνουν λόγο για εξαντλητικά ωράρια, χωρίς ρεπό.

Ο 22χρονος Βαγγέλης, βοηθός σεφ, πριν από δύο εβδομάδες υπέστη εγκαύματα δευτέρου βαθμού σε κουζίνα τουριστικής μονάδας στα Μάλια. Η επιχείρηση ωστόσο αντί να τον μεταφέρει άμεσά στο νοσοκομείο αποφάσισε να φέρει γιατρό στο ξενοδοχείο για να τον περιθαλψει.

Η τουριστική μονάδα, δέκα ημέρες μετά το περιστατικό επιχείρησε να αλλάξει τις ημερομηνίες πρόσληψής του άτυχου εργαζόμενου στην ΕΡΓΑΝΗ για να μη φανεί ότι δούλευε ανασφάλιστος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από την Εργάνη έγινε 30/06, 13:19 με πρόσληψη 18/06 και την ίδια μέρα, 30/06, στις 13:57, έγινε λήξη σύμβασης.

Ο Βαγγέλης ακόμα και σήμερα, προσπαθεί να αναρρώσει, μία επίπονη διαδικασία που προχωρά με αργούς ρυθμούς. Οι γιατροί του δίνουν τουλαχιστον έξι μήνες μέχρι να καταφέρει να εργαστεί ξανά.

Άθλιες συνθήκες διαμονής

Και αν οι συνθήκες εργασίας είναι εξαντλητικές, οι συνθήκες διαμονής σε πολλές περιπτώσεις είναι τουλάχιστον απαράδεκτες. Τουαλέτες που μετατρέπονται σε μικρές λίμνες μετά από κάθε μπάνιο, δωμάτια χωρίς παράθυρα, με ερπετά κατοικίδια, μουχλιασμένες ντουλάπες, ταβάνια που στάζουν μετά από κάθε βροχή.

και σε όποιον δεν αρέσει ο εργασιακός παράδεισος που προσφέρουν ορισμένοι επιχειρηματίες, αν θελήσει να φύγει καλείται να πληρώσει ρήτρα αποχώρησης.

Στην βαριά βιομηχανία του τουρισμού οι συνθήκες εργασίες σε πολλές επιχειρήσεις, όπως φαίνεται, έχουν μείνει ακόμα στον μεσαίωνα.

 

megatv.com


Top Post Ad

---------------
 

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael