Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Μια διαφορετική ημέρα αθλητισμού στο Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας (φωτο)

Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας «Κωνσταντίνος & Ελένη Παπανικολάου» γιόρτασε τη μέρα σχολικού αθλητισμού με ποικίλες δραστηριότητες στις οποίες έλαβαν μέρος οι καθηγητές και οι μαθητές του σχολείου αλλά και εκπρόσωποι φορέων, οι οποίοι έδωσαν τον δικό τους ξεχωριστό τόνο στον εορτασμό. Αναλυτικότερα η μέρα χωρίστηκε σε δύο εξίσου ενδιαφέροντα αλλά πολύ διαφορετικά μέρη:

Το πρώτο μέρος, θεωρητικής φύσεως, κάλυψε τις πρώτες ώρες του ωρολογίου προγράμματος και κατά τη διάρκειά του έγιναν οι παρακάτω δράσεις:

Οι μαθητές της Α Γυμνασίου ενημερώθηκαν για τα οφέλη της άθλησης στην υγεία από τον εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής και μουσικό κ. Σάββα Χριστοδούλου με θέμα: «Ο αθλητισμός είναι υγεία» 

Οι μαθητές της Β΄ Γυμνασίου άκουσαν για τους παραδοσιακούς χορούς της Σιάτιστας από τον πρόεδρο του Συλλόγου Φιλίππων Φυσιολατρών Σιάτιστας κ. Ναούμ Δημόλα, ο οποίος είναι και χοροδιδάσκαλος και δίδαξε στους μαθητές τον Τρανό Χορό της Σιάτιστας.

Οι μαθητές της Γ Γυμνασίου ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο του Ορειβατικού Συλλόγου Σιάτιστας κ. Αθανάσιο Μπούρτσο για τον Μπούρινο και το μοναδικό οικοσύστημά του και για το άθλημα της ορειβασίας. 

Οι μαθητές των Λυκειακών Τάξεων ενημερώθηκαν από τον κ. Δημήτριο Σιδερίδη, πρόεδρο του Συλλόγου Αιμοδοτών Κοζάνης «Γέφυρα Ζωής» για την εθελοντική αιμοδοσία , την σημασία της και τα οφέλη για το άτομο και την κοινωνία.

Στη συνέχεια οι μαθητές όλων των τάξεων χωρίστηκαν σε ομάδες δραστηριοτήτων ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους και πραγματοποίησαν τα παρακάτω αθλήματα: Βόλευ στην αυλή του σχολείου, πεζοπορία στο ορεινά μονοπάτια της Σιάτιστας, μπάσκετ στο κλειστό Γυμναστήριο Σιάτιστας, ποδόσφαιρο στο γήπεδο ποδοσφαίρου, και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου. Οι μαθητές έλαβαν μέρος με χαρά και συμφώνησαν όλοι ότι: «Ο αθλητισμός είναι υγεία και χαρά για μικρούς και μεγάλους!» 

Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας ευχαριστεί θερμά όλους τους συντελεστές της σημερινής μέρας:

Τον κ. Σιδερίδη Δημήτριο, Πρόεδρο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης «Γέφυρα Ζωής»

Τον εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής και μουσικό κ. Σάββα Χριστοδούλου

Τον Πρόεδρο του Ορειβατικού Συλλόγου Σιάτιστας κ. Αθανάσιο Μπούρτσο

Τον Πρόεδρο του Συλλόγου Φιλίππων Φυσιολατρών Σιάτιστας κ. Ναούμ Δημόλα

Τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Βοΐου κ. Ναούμ Τσιαούση για την παραχώρηση του κλειστού Γυμναστηρίου για την πραγματοποίηση του αγώνα μπάσκετ και την ευγενική μεσολάβηση στην πρόσκληση του κ. Ναούμ Δημόλα.

Τέλος ευχαριστεί θερμά τις καθηγήτριες και τους καθηγητές του σχολείου καθώς επίσης και τις μαθήτριες και τους μαθητές γιατί όλοι μαζί συνεργάστηκαν και συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού.

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael