Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Θετικές εξελίξεις για τον κλάδο της γουνοποιίας

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας κ. Άκης Τσούκας, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή της Ν.Δ. Κοζάνης κ. Γιώργο Αμανατίδη, πραγματοποίησαν την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022 σύσκεψη εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών κ. Θάνο Πετραλιά.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν να δρομολογηθεί άμεσα η υλοποίηση του προγράμματος οικονομικής ενίσχυσης των γουνοποιητικών επιχειρήσεων, οι οποίες επλήγησαν από την Ρωσο-ουκρανική σύρραξη.

Η Ε.Ο.Γ. όλο το προηγούμενο διάστημα, άσκησε πιέσεις προκειμένου να δημιουργηθεί και να υλοποιηθεί ένα νέο πρόγραμμα ενίσχυσης, προσαρμοσμένο στα ελληνικά δεδομένα και το οποίο θα αφορά το σύνολο των γουνοποιητικών επιχειρήσεων.

Το ποσό της επιδότησης θα φτάσει έως και 60.000 ευρώ ανά επιχείρηση και αναμένεται να εκδοθεί άμεσα το ΦΕΚ στο οποίο θα περιλαμβάνονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για την ένταξη των επιχειρήσεων στο πρόγραμμα.

Παράλληλα την ίδια ημέρα, ο κ. Τσούκας πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με Υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Εξωτερικών, με σκοπό την επίλυση ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο της γουνοποιίας.

Τέλος να σημειωθεί ότι επετεύχθη η παράταση των αναστολών εργασίας για τους εργαζόμενους του κλάδου της γουνοποιίας για επιπλέον τρεις μήνες (Οκτώβριο-Νοέμβριο-Δεκέμβριο).

Το Δ.Σ. της Ε.Ο.Γ. θα ήθελε να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες προς την Ελληνική Κυβέρνηση για την έμπρακτη στήριξή της προς τον κλάδο.

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael