Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Μικρές απώλειες για το πετρέλαιο

Με μικρές απώλειες ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Δευτέρας το πετρέλαιο διευρύνοντας τις απώλειες του από την προηγούμενη εβδομάδα στο κλίμα ανησυχίας που έχει διαμορφωθεί για τον κίνδυνο η παγκόσμια οικονομία να διολισθήσει σε ύφεση λόγω του πληθωρισμού και των επιθετικών αυξήσεων των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες για να τον ελέγξουν. 

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Νοεμβρίου έχασε 15 cent ή 0,2% και έκλεισε στα 85,46 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Οι τιμές έχασαν συνολικά 7,6% την προηγούμενη εβδομάδα.

Το Brent Δεκεμβρίου, στο μεταξύ, έχασε 1 cents και τερμάτισε τις συναλλαγές στα 91,62 δολ. ανά ουγγιά στο ICE Futures, μετά από εβδομαδιαίες απώλειες 6,4%.

Με τις σημερινές απώλειες και τα δύο συμβόλαια έχουν υποχωρήσει στις πέντε από τις τελευταιές έξι συνεδριάσεις. 

Οι βαριές απώλειες ακολουθούν την ανάκαμψη των τιμών μετά την απόφαση του OPEC+ να μειώσει την παραγωγή του κατά 2 εκατ. βαρέλια την ημέρα, ξεκινώντας από το Νοέμβριο. Το καρτέλ επικαλέστηκε την αναμενόμενη υποχώρηση της ζήτησης λόγω της επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας ως αποτέλεσμα της πληθωριστικής κρίσης και της στροφής των κεντρικών τραπεζών σε περισσότερο περιοριστικές πολιτικές.  

 

Δευτέρα 17-Οκτ-2022 - capital.gr



Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael