Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Ιστορική βραδιά για το Ελληνικό ράγκμπυ.. και για το Μικρόκαστρο! (φωτο-βίντεο)

Ιστορική βραδιά για το Ελληνικό ράγκμπυ χθες στο Doncaster της Αγγλίας

του Κώστα Τσιώρα

Η εθνική μας στο πρώτο παιχνίδι της ιστορίας της σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου ηττήθηκε μεν από την έμπειρη Γαλλία με 34-12 αλλά πάλεψε με αξιώσεις και σκόραρε δύο φορές. Την πρώτη με το ιστορικό try του 18χρονου Siteni Taukamo (από πάσα του αρχηγού Jordan Meads) και την δεύτερη με φανταστική προσπάθεια του Nick Mougios (από πάσα του Billy "Magic" Magoulias). 

Στο rugby η πάσα με το χέρι πρέπει να είναι στην ίδια ευθεία ή προς τα πίσω, ενώ προς τα μπροστά η πάσα επιτρέπεται μόνο με το πόδι. Ο Lachlan Ilias σκόραρε τα δύο conversions (δίποντα με σουτ με το πόδι μετά από try).

Η Εθνική ομάδα (με παρατσούκλι Titans - "Τιτάνες") απαρτίζεται κυρίως από Ελληνοαυστραλούς και ΕλληνοΝεοΖηλανδούς (ανάμεσα τους Αβορίγινες και Μαορί με κάποιον Έλληνα γονέα ή παππού/γιαγιά όπως ο σκόρερ Taukamo), Ελληνοαμερικανούς και λίγους γηγενείς Ελληνες. Προπονητής ο Ελληνοαυστραλός Steven Georgalis που έχει κάνει προπονητής σε πολλές επαγγελματικές ομάδες στην Αυστραλία. 

Ιδιαίτερη χαρά μας προκαλεί η συμμετοχή ενός δικού μας παιδιού, του Θόδωρου Νιανιάκα από το Μικρόκαστρο Κοζάνης που ξεκίνησε ως ποδοσφαιριστής της τοπικής Δόξας Μικροκάστρου και αργότερα στην διάρκεια της θητείας του στην Αθήνα (αλεξιπτωτιστής) ασχολήθηκε με το ράγκμπυ.

Δείτε στιγμιότυπα του αγώνα ΕΔΩ

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael