Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Το φθινόπωρο είναι καλύτερο από οποιαδήποτε εποχή

Αν δεν είσαι από τα λιγοστά εκείνα άτομα που λατρεύουν το Φθινόπωρο και τον Χειμώνα, τότε σίγουρα θα κοιτάς με μισό μάτι αυτό το άρθρο ήδη από τον τίτλο!

Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί κυριαρχεί τόσο πολύ η άποψη ότι το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου. Περιμένουν όλοι πως και πως πότε θα μπει ο Ιούνιος για να ευχηθούν «καλό καλοκαίρι»… στην αρχική στο Facebook (είναι μάλιστα η μόνη περίπτωση μετά την Πρωτοχρονιά που οπωσδήποτε θα ξέρεις ότι μπήκε καινούριος μήνας)! Τρέχουν στις παραλίες μέσα στον καύσωνα και με την εφίδρωση έχουν κάνει ήδη μπάνιο, πριν ακόμα φτάσουν σε αυτήν. Προετοιμάζουν τις διακοπές τους λες και θέλουν να απελευθερωθούν από την ίδια τους τη ζωή (αλλά αυτό θα το αναλύσουμε σε επόμενο άρθρο).

Όπως και να έχει οι οπαδοί του καλοκαιριού δεν είναι λίγοι, όμως υπάρχουμε και εμείς οι οπαδοί του Φθινοπώρου. Ας δώσουμε λοιπόν και εμείς τα επιχειρήματα μας εξηγώντας γιατί ανυπομονούμε τόσο για… τον Σεπτέμβρη!

1. Αντίο καύσωνα!

Νομίζω πως είναι αυτονόητο πως αποτελεί τον Νο1 λόγο. Η ζέστη το καλοκαίρι απλά ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΑΙ! Θες να κάνεις μπάνιο, μπαίνεις και με το που βγαίνεις είσαι πάλι ιδρωμένος (άπειρα εκνευριστικό). Ενώ βρε παιδιά το Φθινόπωρο είναι μια μεταβατική περίοδος. Κατεβαίνει η θερμοκρασία σταδιακά, αρχίζουν πάλι οι βροχούλες και ξαφνικά η άπνοια εξαφανίζεται. Μυρίζει και πάλι το βρεγμένο χώμα στις πρώτες μπόρες και εμείς πλέον κινούμαστε πιο άνετα έξω χωρίς να ανησυχούμε πια για το άκρως αποπνικτικό κλίμα και τη ζέστη.

2. Τα πρώτα κρύα!

Εντάξει, δεν βρισκόμαστε στα σύννεφα. Ξέρουμε όλοι ότι στην Ελλάδα κρύο πριν τον Οκτώβρη δε θα δούμε. Αλλά ακόμα κι έτσι, τα πρώτα κρύα που έρχονται είναι τα πιο γλυκά! Βγάζεις την κουβερτούλα και χουχουλιάζεις στα ζεστά… τι πιο χαλαρωτικό!

3. Τα ζεστά ροφήματα!

Ε ναι! Γιατί φθινόπωρο χωρίς ζεστό καφέ ή ζεστή σοκολάτα, απλά δεν γίνεται! Δεν χρειάζεται παραπάνω εξήγηση.

4. Η όρεξη για διάβασμα!

Μεταξύ μας, φυσικά και δεν εννοώ το διάβασμα για τα μαθήματα που μας έμειναν για Σεπτέμβρη. Ποιος λογικός άνθρωπος θα εννοούσε κάτι τέτοιο; χαχαχα. Αντιθέτως, η όρεξη μας πολλαπλασιάζεται κάθε τέτοια εποχή ως προς τα εξωσχολικά βιβλία. Τι πιο ωραίο από το να διαβάζεις τυλιγμένος με μια κουβέρτα και μια ζεστή σοκολάτα, μπροστά από το παράθυρο σου ενώ έξω βρέχει;

5. Τα πλεκτά και οι ζακέτες!

Ναι ναι… Σε κάποιους αρέσουν τα κοντομάνικα, σε εμάς τα πουλοβεράκια μας! Είναι τόσο μαλακά, τόσο όμορφα και ζεστά ρούχα που απλά τα λατρεύουμε!

6. Η επιστροφή στη βάση!

Τη στιγμή που κάποιοι απολαμβάνουν στην ξαπλώστρα το ποτό τους σε μια παραλία, κάποιοι άλλοι προτιμούν την επιστροφή στην καθημερινότητα τους. Λέω καθημερινότητα κι όχι ρουτίνα, επειδή όντως κάποιες καθημερινότητες είναι απλά πανέμορφες για να αποτελούν ένα ακόμα βαρετό και μουντό 24ωρο. Κι όμως υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι.

7. Η ωραιότερη εποχή για μεγάλες βόλτες!

Αν σ’ αρέσει να περπατάς, τότε μια τέτοια εποχή είναι η ιδανική για να γυρίσεις την Αθήνα μόνη/ος, με την παρέα ή τον φίλο/η σου.

8. Τα μικρά, χουχουλιάρικα μαγαζάκια στο κέντρο!

Είναι κορυφαία επιλογή για το Φθινόπωρο. Συνήθως σε τέτοια μαγαζιά βρίσκεις τα καλύτερα ζεστά ροφήματα. Πάντα πίστευα πως τα μικρά μαγαζάκια έχουν μια δόση μαγείας παραπάνω.

9. Τα χρώματα και τα δέντρα!

Παρόλο που κάθε Φθινόπωρο η φύση μοιάζει σαν να πεθαίνει, στην ουσία αναγεννάται. Τα φύλλα που πέφτουν και οι κίτρινοι και καφέ τόνοι της φύσης, είναι το απόλυτα ειδυλλιακό τοπίο.

10. Οι μικρές αποδράσεις!

Πάντα μιλάμε για τις καλοκαιρινές διακοπές σε μέρη που είναι τίγκα στο κόσμο και ξεχνάμε πόσο όμορφες είναι οι εκδρομές από εδώ και πέρα. Στα βουνά και με ωραία παρέα. Τι καλύτερο!


neopolis.gr
 
*Αναδημοσιευση 2019



Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael