Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Πτώση άνω του 3% για το πετρέλαιο - Βαριές απώλειες 7,6% το αμερικανικό αργό στην εβδομάδα

Με πτώση έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή -διευρύνοντας τις απώλειές τους σε εβδομαδιαία βάση, μετά από δύο 5νθήμερα σε θετικό έδαφος- καθώς οι ανησυχίες για μια επικείμενη ύφεση στην παγκόσμια οικονομία επηρεάζουν την προοπτική της ζήτησης.

Ειδικότερα, το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Νοεμβρίου υποχώρησε κατά 3,50 δολάρια ή 3,9%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 85,61 δολάρια το βαρέλι. Στην εβδομάδα το WTI έχασε 7,6%, σύμφωνα με την Dow Jones Market Data.

Σε αντίστοιχους ρυθμούς κινήθηκε το πετρέλαιο Brent που είδε το συμβόλαιό του για τον Δεκέμβριο να χάνει 2,94 δολάρια ή 3,1% στα 91,63 δολάρια το βαρέλι. Σε εβδομαδιαία βάση, το Brent διολίσθησε κατά 6,4%.

WTI και Brent έκλεισαν στη χαμηλότερή τους τιμή από τις 3 Οκτωβρίου.

Το πετρέλαιο έχασε αυτή την εβδομάδα περίπου τα μισά κέρδη που είχε καταγράψει από την αρχή του μήνα, "εξαιτίας των αλλαγών πολιτικής και των προοπτικών για την οικονομία που αμβλύνουν τις προσδοκίες για τη ζήτηση", επισήμανε ο Tyler Richey, συνεκδότης της Sevens Report Research.

Ωστόσο, όπως σημείωσε, οι αποφάσεις του OPEC+ αναμένεται να δώσουν στήριξη στις τιμές του πετρελαίου αυτό τον μήνα, διατηρώντας τες βραχυπρόθεσμα στα επίπεδα πέριξ των 80 δολαρίων.

Ο ίδιος σημείωσε πως εφόσον πολλοί αναλυτές και οικονομολόγοι προβλέπουν ότι η ύφεση είναι το βασικό σενάριο για το 2023, "οι εκτιμήσεις για τη ζήτηση των πάντων, από τα ενεργειακά προϊόντα έως τα βιομηχανικά μέταλλα, δέχονται πλήγμα". 

capital.gr



 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael