Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Το λάθος που κάνουμε όταν φτιάχνουμε σαλάτα

Γεμάτη φρέσκα λαχανικά εποχής, μια σαλάτα μπορεί να είναι συνοδευτικό ή κύριο γεύμα ειδικά όταν θέλουμε κάτι γρήγορο και ελαφρύ που δεν θα μας βαρύνει, όπως για παράδειγμα για ένα γεύμα στο γραφείο.

Η σαλάτα όταν είναι φτιαγμένη με λαχανικά εποχής μπορεί να συμβάλει στο να συμπληρώσουμε τις απαραίτητες μερίδες τους που είναι απαραίτητο συστατικό για την καλή μας υγεία.

Με εξαίρεση την κλασική καλοκαιρινή σαλάτα, τη χωριάτικη, το dressing είναι επίσης ένα "απαραίτητο" συστατικό της, όχι τόσο για να προσφέρει σε θρεπτικά συστατικά όσο σε γεύση. Ωστόσο, όπως διαβάζουμε στο βιβλίο μαγειρικής The Complete Salad Book, συχνά κάνουμε ένα λάθος όταν ετοιμάζουμε τη σαλάτα μας. 

Φτιάχνοντας την "τέλεια" σαλάτα 

Για να τη "στήσουμε" ξεκινάμε με τη βινεγκρέτ, μετά προσθέτουμε τα πράσινα λαχανικά και τα άλλα συστατικά. Οτιδήποτε τραγανό, κρουτόν, παξιμάδια, ξηροί καρποί, τα προσθέτουμε τελευταία. Την ώρα του φαγητού, απλά την ανακατεύουμε και την απολαμβάνουμε!

Προσθέτοντας πρώτα το dressing στο μπολ, η σαλάτα μας θα παραμείνει τραγανή, αφού τα περισσότερα συστατικά της δεν θα αγγίξουν τα υγρά παρά μόνο όταν φτάσει η ώρα να την απολαύσουμε. Επίσης, κάνει πιο εύκολο το ανακάτεμα και λιγότερο πιθανό να "πεταχτούν" λάδι ή άλλα συστατικά στα ρούχα μας λεκιάζοντάς μας. 

Ένας ακόμη πρακτικός λόγος είναι ότι μπορούμε να χτυπήσουμε το dressing μέσα το μπολ πριν προσθέσουμε τα λαχανικά, λερώνοντας έτσι ένα λιγότερο σκεύος.  
Την επόμενη φορά που θα ετοιμάσετε μια σαλάτα είτε για το φαγητό σας στο σπίτι είτε για το γραφείο, θυμηθείτε αυτό το tip και απολαύστε την πιο φρέσκια, πιο τραγανή και με λιγότερες πιθανότητες ενός... ατυχήματος που θα σας εκθέσει!  

 

capital.gr

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael