Τελευταια Νεα

6/recent/ticker-posts

Βουτιά 5,2% για το αργό, σε ελεύθερη πτώση και το φυσικό αέριο


Με βαριές απώλειες ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι τιμές του πετρελαίου καθώς το αμερικανικό δολάριο βρέθηκε να καταγράφει ράλι και ενώ οι τελευταίες προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναζωπύρωσαν τις ανησυχίες για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας. 

Ο δείκτης ICE U.S. Dollar που αποτυπώνει την πορεία του αμερικανικού νομίσματος έναντι ενός καλαθιού έξι βασικών νομισμάτων σκαρφάλωσε σήμερα στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2020 καθώς πληθαίνουν οι εκτιμήσεις ότι η Federal Reserve θα επιδοθεί τους επόμενους μήνες σε μεγάλες αυξήσεις των επιτοκίων της για να αντιμετωπίσει το ράλι του πληθωρισμού σε υψηλά άνω των 40 ετών. 

Την ίδια στιγμή, το ΔΝΤ υποβάθμισε εκ νέου τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη, αναζωπυρώνοντας τις ανησυχίες για την πορεία της ζήτησης. Το Ταμείο μείωσε σήμερα την πρόβλεψη του για την παγκόσμια ανάπτυξη κατά σχεδόν μία ποσοστιαία μονάδα, επικαλούμενο την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ενώ προειδοποίησε ότι ο πληθωρισμός είναι πλέον "ξεκάθαρος και υπαρκτός κίνδυνος" για πολλές χώρες. Πλέον το Ταμείο εκτιμά ότι η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 3,6%, το 2022, έναντι της προηγούμενης πρόβλεψης του για ανάπτυξη 4,4%. 

Σε αυτό το κλίμα το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Μαΐου κατρακύλησε 5,65 δολ. ή 5,2% και έκλεισε στα 102,56 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. 

Το Brent Ιουνίου, στο μεταξύ, έχασε 5,91 δολ. ή 5,2% στα 107,25 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures.

Αυτό είναι το χαμηλότερο κλείσιμο από τις 12 Αρπιλίου και για τα δύο συμβόλαια. 

Σε ελεύθερη πτώση βρέθηκαν και τα συμβόλαια του φυσικού αερίου μετά το χθεσινό τους κλείσιμο στο υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2008. Ειδικότερα, το συμβόλαιο του φυσικού αερίου παραδόσεως Μαιου έχασε 64 cents ή 8,2% και έκλεισε στα 7,176 δολ. ανά εκατ. βρετανικές θερμικές μονάδες. 

 

Πηγη: capital.gr

 

 

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael