Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Το θαύμα της Παναγίας Ελεούσας Μικροκάστρου: «Παναγία μου, να με έχεις γερό να έρχομαι κάθε χρόνο να σε προσκυνώ»

Η  Γερόντισσα Θεολογία αφηγείται ένα θαύμα που έγινε στο Πανηγύρι της Μονής στις 15 Αυγούστου 2014

Είναι πολλά τα θαύματα της Παναγίας. Άλλωστε και κάποιες από τις αδερφές εδώ που είναι και ικανές υμνογράφοι, έγραψαν Παράκληση για τη συγκεκριμένη εικόνα της Παναγίας μας, την Ελεούσα του Μικροκάστρου, την οποία και ψάλλουμε κάθε Κυριακή. Έχει τυπωθεί μάλιστα και βιβλιαράκι. Στο πρώτο μέρος του, υπάρχει ο Παρακλητικός Κανόνας και στο δεύτερο μέρος του μερικά σημαντικά, από τα πολλά θαύματα της Παναγίας της Ελεούσας (κάποια είναι παλαιότερα και κάποια νεότερα). 
Ένα, λοιπόν, θαύμα της Παναγίας μας της Ελεούσας είναι και το εξής: Ο κ. Τζαλαζίδης Ιωάννης, από τα Σιδερά Κοζάνης τον Ιούνιο του 2013 είχε ένα πολύ σοβαρό ατύχημα. Έσκασε στα χέρια του μία μπαταρία αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα να τυφλωθεί το ένα του μάτι. Οι γιατροί τού είπαν ότι από θαύμα σώθηκε και ότι σίγουρα κάποιον Άγιο είχε προστάτη. 
Παρά τις προσπάθειές τους, δεν μπόρεσαν να του γιατρέψουν το μάτι, αφού η ζημιά ήταν ανεπανόρθωτη. Έκανε μια σειρά επεμβάσεων σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης χωρίς αποτέλεσμα. Του έδωσαν μόνο την ελπίδα ότι αν ποτέ δει, μόνον το 20%-30% της όρασής του θα επανέλθει. Μετά από ένα χρόνο περίπου άρχισε και να πονάει.
Είχε όμως ελπίδα ότι η Παναγία του Μικροκάστρου, που την επισκεπτόταν από παιδί, θα τον θεράπευε, γι’ αυτό και έσπευσε στο Πανηγύρι της Μονής στις 15 Αυγούστου 2014, να ζητήσει τη βοήθειά της. Ανήμερα στην εορτή της Κοίμησης, προσκύνησε την Εφέστιο Εικόνα της Μονής, προ-σευχήθηκε και είπε: «Παναγία μου, να με έχεις γερό να έρχομαι κάθε χρόνο να σε προσκυνώ».  Έπειτα, επειδή ο ναός ήταν ασφυκτικά γεμάτος, βγήκε και στάθηκε στο κιόσκι της Μονής, ακούγοντας από τα μεγάφωνα τη Θεία Λειτουργία.  Ξαφνικά ένιωσε πως το χτυπημένο του μάτι πότε θόλωνε και πότε έβλεπε καθαρά.  Όσο περνούσε η ώρα αισθανόταν όλο και καλύτερα και τελικά έβλεπε πεντακάθαρα.  Επέστρεψε στο σπίτι του χωρίς να αναφέρει τίποτε στη γυναίκα του, φοβούμενος μήπως ήταν ιδέα του και μήπως επανέλθει στην ίδια κατάσταση. Όταν πια το απόγευμα της ίδιας μέρας βεβαιώθηκε πως βλέπει καλύτερα και από το υγιές μάτι του, κατέθεσε στη Μονή το μεγάλο γεγονός της θεραπείας του και σε λίγες μέρες με όλους τους συγγενείς του έκανε ευχαριστήρια Θεία Λειτουργία. Έκτοτε χαρακτηρίζει το μάτι του «γερακίσιο».

Κομμάτι από συνέντευξη της Γερόντισσας Θεολογίας Καθηγούμενης της Ιεράς Μονής του Μικροκάστρου για τη θαυματουργή  εικόνα της Παναγίας της Ελεούσας.

Aπό το περιοδικό "Το λυχνάρι" του κατηχητικού του Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας 

Αύγουστος 2018 

Siatista-Info.com

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael