Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Επίκαιρη Ερώτηση για την κατάσταση στα νηπιαγωγεία και το ωράριο των νηπιαγωγών


ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Η κυβέρνηση αρνείται να μειώσει το ωράριο των νηπιαγωγών, εφαρμόζοντας νόμο του ΣΥΡΙΖΑ

Τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στα Νηπιαγωγεία εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και της υποβάθμισης που κατ' επέκταση αυτή προκαλεί, έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτησή του ,που συζητήθηκε στις 18/3, ο Γιάννης Δελής, βουλευτής του ΚΚΕ.

Ζήτησε την εξίσωση του διδακτικού ωραρίου των νηπιαγωγών με εκείνο των υπόλοιπων εκπαιδευτικών, τονίζοντας τις ελλείψεις του εκπαιδευτικού προσωπικού, του βοηθητικού και ειδικού παιδαγωγικού προσωπικού, αλλά και τα προβλήματα των κτιριακών υποδομών.

Ο Γ. Δελής σημείωσε πως τα τμήματα, στη συντριπτική τους πλειοψηφία και κυρίως στις μεγάλες πόλεις, είναι υπερπληθή και σε αυτές τις δυσμενείς συνθήκες, που διαμορφώθηκαν διαχρονικά, προστέθηκε και η θεσμοθέτηση του διδακτικού ωραρίου των νηπιαγωγών από την προηγούμενη κυβέρνηση αυξάνοντας το διδακτικό χρόνο και υποβαθμίζοντας, τελικά, ακόμα παραπέρα το παιδαγωγικό έργο.

Απέρριψε ουσιαστικά το αίτημα των νηπιαγωγών για μείωση του ωραρίου η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, ισχυριζόμενη ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που υπάρχουν σε αυτή τη βαθμίδα της εκπαίδευσης. Επικαλούμενη τον νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε πως το ωράριο καθορίζεται με Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε το 2016, αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά τη σύμπλευση και συναίνεση των δύο κομμάτων στην άσκηση της αντιλαϊκής πολιτικής και στον τομέα της εκπαίδευσης και μάλιστα σε μία βαθμίδα που έχει ιδιαίτερη σημασία για τη διαπαιδαγώγηση και κοινωνικοποίηση των παιδιών.

Στη δευτερολογία του ο Γ. Δελής επισήμανε ότι η εμμονή της κυβέρνησης να μη μειώσει το ωράριο των νηπιαγωγών, οδηγεί στην εξουθένωση των εργαζομένων που τελικά είναι σε βάρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας, καθώς με τις τελευταίες παρεμβάσεις της κυβέρνησης έχουν επωμισθεί και γραφειοκρατική δουλειά. Σημείωσε, επίσης, ότι με ευθύνη της κυβέρνησης νήπια 3 και 5 ετών κάνουν μάθημα σε τσίγκινες αίθουσες ή σε ορόφους πολυκατοικιών. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζει και η σημερινή όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, κατέληξε ο Γ. Δελής.


 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael