Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Καλλιόπη Βέττα: «O νόμος – ολετήρας και τα ένοχα ψέματα της ΝΔ»


Την Τετάρτη 16 Ιουνίου συντελέστηκε ένα έγκλημα εναντίον των εργαζομένων, των ανέργων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Η ψήφιση του εργασιακού νόμου από τη Νέα Δημοκρατία δημιουργεί ένα νέο σκηνικό όπου τίθενται σε αμφισβήτηση χρόνια δικαιώματα, αποδιαρθρώνονται κεκτημένα, εντείνεται η ανασφάλεια. Αυτή είναι η νέα πραγματικότητα που θα βιώσουν σύντομα οι Ελληνίδες και οι Έλληνες εργαζόμενοι.

Έχουμε, όμως, και μια παράδοξη εξέλιξη: Από το βράδυ της ψήφισης οι Υπουργοί, Βουλευτές και τα στελέχη της Ν.Δ. δεν αισθάνονται, επίσης, άνετα. Κάποιοι, γιατί αναμετρούνται με τις πολιτικές τους τύψεις καθώς είναι αυτουργοί στο άνοιγμα της κερκόπορτας για την κατάργηση του οκταώρου, την αποψίλωση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και των εργασιακών δικαιωμάτων.

Κάποιοι άλλοι, οι περισσότεροι, έχουν αγωνία πολιτικής επιβίωσης: βλέπουν ότι η απομόνωση που έφερε αυτός ο νόμος καταρρίπτει το μύθο της ευρύτερης ιδεολογικής επικράτησης που τόσο έντεχνα φιλοτεχνείται από τα πρόθυμα Μ.Μ.Ε.. Περιμένουμε ήδη την πρώτη «δημοσκόπηση» που, σε μια αντιστροφή της αλήθειας, θα δείχνει πόσο ευχαριστημένοι είναι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι μικρομεσαίοι, από τη «μεταρρύθμιση» της κυβέρνησης…

Από την Πέμπτη το πρωί, τα non paper του Μαξίμου και του Υπουργείου Εργασίας προμήθευσαν με υλικό για πανομοιότυπα άρθρα, δηλώσεις και παρεμβάσεις στην προσπάθεια να θολώσουν το τοπίο για το τι συνέβη στην ψήφιση του νομοσχεδίου.

Και τι βρήκαν; Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε 55, λέει, διατάξεις του νομοσχέδιου, άρα είτε δεν ήταν νόμος-ολετήρας, είτε παραπλανούσε τους πολίτες.

Όποιος παρακολούθησε έστω και 10΄ από τις συνεδριάσεις της Βουλής αντιλαμβάνεται τα ένοχα ψέματα της ΝΔ. Για τους υπόλοιπους, μερικά στοιχεία που αποκαθιστούν την πραγματικότητα.

Ποια είναι η αλήθεια για το εργασιακό νομοσχέδιο;

Η ΝΔ ψήφισε μόνη της, απομονωμένη από όλα τα κόμματα και από την ελληνική κοινωνία, τις κάτωθι διατάξεις :

- Την κατάργηση του οχταώρου, μέσω της διευθέτησης του χρόνου εργασίας σε ατομικό επίπεδο, σε μια χώρα που μόνο το 14% των εργαζομένων καλύπτεται με συλλογικές συμβάσεις

- Την γενίκευση των ατομικών συμβάσεων και την επιβολή δεκάωρης εργασίας χωρίς επιπλέον αποδοχές και με –ενδεχόμενη- πληρωμή σε ρεπό, όταν η ανεργία είναι η υψηλότερη στην Ε.Ε. και ο φόβος απόλυσης κυρίαρχος

- Τον διπλασιασμό των φθηνών υπερωριών σε μια περίοδο που οι άνεργοι, αλλά και οι επαπειλούμενοι ψάχνουν να βρουν μια θέση στην αγορά εργασίας

- Την απελευθέρωση των απολύσεων και την κατάργηση της υποχρέωσης επαναπρόσληψης

- Το σπαστό ωράριο για τους εργαζόμενους με μερική απασχόληση που μπορεί να δουλεύουν το πρωί 9-1, να γυρίσουν σπίτι τους για λίγο και έπειτα να ξαναπιάσουν δουλειά στις 5, με ελάχιστη πρόσθετη αποζημίωση

- Την επέκταση της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας σε μια σειρά από κλάδους.

- Την περαιτέρω υποβάθμιση της Επιθεώρησης Εργασίας

Όσα ψέματα και να πει η κυβέρνηση για να καλύψει αυτή την πραγματικότητα, οι πολίτες γνωρίζουν ότι αυτός ο αντεργατικός νόμος πλήττει την κοινωνική πλειοψηφία, τους εργαζομένους αλλά και τους ανέργους, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τη νέα γενιά.

Η «διγλωσσία» του ΣΥΡΙΖΑ και τα ενοχικά ψεύδη της Νέας Δημοκρατίας

Περιχαρείς οι Βουλευτές και τα Μ.Μ.Ε. της Νέας Δημοκρατίας, σπεύδουν να διανείμουν το non paper για τη «συμφωνία» του ΣΥΡΙΖΑ με το νομοσχέδιο, συμφωνία που «ξεμπροστιάζει» την αξιωματική αντιπολίτευση. Η αλήθεια είναι αυτή:

-Πρώτη η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία για να γίνει αντιληπτό από όλους ποιος είναι σύμφωνος και ποιος αντίθετος σε όλες τις διατάξεις του νομοσχεδίου

-Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, ψήφισε μόνο την ενσωμάτωση των διεθνών συμβάσεων και της Ευρωπαϊκής Οδηγίας που είναι υποχρεώσεις της χώρας με θετικά μέτρα και που εκκρεμούσαν, με ευθύνη της κυβέρνησης από το φθινόπωρο του 2019. Καταψήφισε ένα προς ένα όλα τα υπόλοιπα αντεργατικά μέτρα.

-Παράλληλα, κατήγγειλε το τέχνασμα του κ. Χατζηδάκη να φέρει σε ένα νομοσχέδιο από κοινού τις διεθνείς συμβάσεις και την Ευρωπαϊκή Οδηγία με τις διατάξεις που φέρνουν την καταστροφή στον κόσμο της εργασίας.

-Ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. καταψήφισε το άρθρο 55 που, προσχηματικά και υποκριτικά, στην πρώτη παράγραφο αναφέρει το οκτάωρο, για να εισάγει στη δεύτερη παράγραφο τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας με τετραήμερη δεκάωρη εργασία χωρίς αύξηση αποδοχών(!)

Αυτή είναι η αλήθεια: η υπερψήφιση των θετικών, ευρωπαϊκών διατάξεων -για τις οποίες κομπορρημονεί η κυβέρνηση πλαστογραφώντας την πραγματικότητα μιας και δεν είχε καμία ουσιαστική συμβολή- αποτελεί έγκλημα καθοσιώσεως και διγλωσσία για τον ΣΥΡΙΖΑ (!)

Κατάργηση του εργασιακού με μια νέα προοδευτική πλειοψηφία

Ο νόμος του Υπουργείου Εργασίας συνιστά μια αρνητική τομή στην ιστορία της εργασιακής νομοθεσίας. Μόλις αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί, με μια νέα πλειοψηφία, οι νεοφιλελεύθερες διατάξεις θα καταργηθούν άμεσα.

Αυτή την δημόσια δέσμευση θα την υλοποιήσουμε από την πρώτη μέρα μιας νέας, δημοκρατικής και προοδευτικής κυβέρνησης.

Γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι, παρατηρητές και συνεργοί στην καταστροφή του κόσμου της εργασίας.

Στο γκρέμισμα των εργασιακών δικαιωμάτων, οι 158 της Νέας Δημοκρατίας, ήταν μόνοι τους.

Σε αυτή τη πολιτική και κοινωνική μοναξιά, θα παραμείνουν.

Ο δρόμος, από την Τετάρτη και μετά, δεν έχει επιστροφή.


Καλλιόπη Βέττα

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης




https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael