Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Μία μαγική απόδραση στο πιο ήρεμο νησί των Δωδεκανήσων

Η λιλιπούτεια γωνιά που θα σου προσφέρει μοναδικές στιγμές

Σίγουρα δεν είναι το πιο διαφημισμένο νησί της Ελλάδας. Ίσως να είναι και το λιγότερο απ’ όλα. Θα έχεις ακούσει το όνομά του αλλά είχες σκεφτεί να πας εκεί διακοπές; Ο λόγος για τους Αρκιούς. Αυτή τη μικρή γωνιά του Αιγαίου που θα σε μαγέψει με την απλότητα και την ηρεμία της. Τον μικρό θησαυρό των Δωδεκανήσων που αξίζει να γνωρίσεις αυτό το καλοκαίρι.

Και μπορεί να είναι μικροσκοπικό αλλά στην πραγματικότητα κρύβει περισσότερες εκπλήξεις απ’ ό,τι φαντάζεσαι. Αρκεί να είσαι έτοιμος να τις ανακαλύψεις εξερευνώντας αυτό το υπέροχο νησί. Οι Αρκιοί είναι το νησί των Δωδεκανήσων που μπορεί να αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη για τις διακοπές σου.

mia-magiki-apodrasi-sto-pio-iremo-nisi-ton-dodekanison

Αρκιοί: Απόδραση στο πιο ήρεμο νησί των Δωδεκανήσων

Ο Αύγουστος είναι ο μήνας που το νησί των Αρκίων μαζεύει τον περισσότερο κόσμο. Όσο κόσμο δηλαδή μπορεί να βρεις σε ένα νησί 40 κατοίκων. Όταν, λοιπόν, βρεθείς εκεί θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις την ηρεμία ενός απομονωμένου και αυθεντικού νησιού των Δωδεκανήσων. Στο νησί υπάρχουν δύο μόλις οικισμοί εκ των οποιών ο ένας είναι το όμορφο και γραφικό λιμάνι. Πρόκειται για ένα μικρό λιμάνι στο βάθος ενός όρμου με πολλές μικρότερες βραχονησίδες.

Ο άλλος οικισμός είναι το Πάνω Χωριό. Οι Αρκιοί είναι τόσο μικρό νησί που μπορείς να πας σε όλα εύκολα και μάλιστα πολλές φορές. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι από το λιμάνι μέσα σε μόλις 15 λεπτά μπορείς να βρεθείς στην κορυφή του λόφου και την φημισμένη Παναγία Παντάνασσα. Στο λιμάνι θα βρεις ταβερνούλες, μαγαζιά και καφέ για να χαλαρώσεις έχοντας θέα το ατελείωτο μπλε.

Αρκιοί, το νησί της ηρεμίας

Και φυσικά θα επιλέξεις αυτό το νησί αν θες να κάνεις διακοπές γεμάτες ηρεμία και μακριά από τον πολύ τουρισμό. Άρα θα περιμένεις να βρεις όλα τα απαραίτητα αλλά όχι για παράδειγμα την μεγάλη νυχτερινή ζωή. Αυτό δεν είναι όμως που αναζητάς; Γαλήνη και μπάνιο σε νηφάλιες και κρυστάλλινες παραλίες. Ακόμη κι αν δεν θες να μείνεις στους Αρκιούς για μέρες, μπορείς να έχεις ως ορμητήριο την Πάτμο και από εκεί να κάνεις μονοήμερη εκδρομή. Πράγμα το οποίο κάνουν πολλοί επισκέπτες.

Ακόμη και διοικητικά, εξάλλου, οι Αρκιοί ανήκουν στην Πάτμο από την οποία βρίσκονται 11 χιλιόμετρα μακριά. Γύρω από τους Αρκιούς βρίσκονται και άλλα μικρότερα νησάκια, δηλαδή, τα εξής: Μαράθι, Σμηνερονήσσι, Τσούκα, Τσουκάκι, Αβάπτιστος, Μακρονήσι, Ψαθονήσι, Καλόβολος και Νησάκι, όπως αναφέρει το exploringgreece.

Τι δεν πρέπει να χάσεις στο νησί

  • Μια επίσκεψη στο λόφο με το εκκλησάκι της Παναγιάς της Παντάνασσας. Είναι ο πιο παλιός ναός του νησιού και από εκεί θα απολαύσεις μοναδική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος.
  • Να δεις από κοντά τα ερείπια του παλιού ιταλικού παρατηρητηρίου από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο καθώς επίσης και τα σπήλαια τα οποία λειτουργούσαν ως καταφύγια.
  • Να κάνεις βουτιά στη φημισμένη αμμουδιά Τηγανάκια. Είναι η πιο δημοφιλής στο νησί και ξεχωρίζει για τα διάφανα νερά της που μοιάζουν σαν πισίνα. Αν είσαι τολμηρός, δοκίμασε και μια βουτιά από τα βραχάκια.


news.gr


https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael