Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Europa League: Απόψε στις 22:00... ο τελικός!


Δύο ομάδες με διαφορετική ποδοσφαιρική φιλοσοφία, στη φετινή διοργάνωση του Europa League, διεκδικούν απόψε (22:00, Cosmote Sport 2HD, ΕΡΤ1), στον τελικό του Γκντανσκ, το βαρύτιμο τρόπαιο για την δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Η εντυπωσιακή Βιγιαρεάλ του Ουνάι Εμερι, ο οποίος στο βιογραφικό του έχει... εξειδίκευση στο Europa League με τρεις διαδοχικές κατακτήσεις (2014, 2015, 2016) ως προπονητής της Σεβίλλης, ολοκλήρωσε τη φάση των ομίλων με απολογισμό πέντε νίκες και μία ισοπαλία, ενώ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ακολούθησαν συνεχείς προκρίσεις χωρίς ήττα, με αντιπάλους την Σάλτσμπουργκ (2-0, 2-0), την Ντιναμό Κιέβου (2-0, 2-0), την Ντιναμό Ζάγκρεμπ (1-0, 2-1) και την Αρσεναλ (2-1, 0-0).

Ο Ισπανός προπονητής, έχει δημιουργήσει μία ομάδα που βασίζεται στην εξαιρετική αμυντική λειτουργία, ενώ ελέγχοντας το δεύτερο και το τρίτο «κομμάτι» του γηπέδου, έχει την δυνατότητα να σκοράρει συχνά. Ωστόσο, η ποδοσφαιρική φιλοσοφία του Εμερι, δεν είναι αυτή που υποστηρίζει το αμιγώς και διαρκές επιθετικό ποδόσφαιρο, αφού στην πλειονότητα των αγώνων, φροντίζει ώστε οι παίκτες του να διατηρήσουν το «μηδέν» και σημειώνοντας ένα γκολ να κρατήσουν το προβάδισμα και ενδεχομένως να το αυξήσουν, εκμεταλλευόμενοι τις αντεπιθέσεις, χωρίς αυτό να είναι... υποχρεωτικό.

Αντίθετα, η προσέγγιση του Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ, είναι περισσότερο παραγωγική. Και πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά με παίκτες, όπως ο Πογκμπά, ο Μπρούνο Φερνάντες, ο Ράσφορντ, ο Καβάνι, ο Γκρίνγουντ και ο Τζέϊμς. Βέβαια, αυτή η επιθετικογενής νοοτροπία, έχει και αντίτιμο, που δεν είναι άλλο από την αρκετά... ευάλωτη αμυντική λειτουργία. Οι «κόκκινοι διάβολοι» μπήκαν στο Europa League προερχόμενοι από το Champions League και έφθασαν μέχρι τον τελικό, γνωρίζοντας μόλις μία ήττα, καθώς απέκλεισαν διαδοχικά της Σοσιεδάδ (4-0, 0-0), την Μίλαν (1-1, 1-0), την Γρανάδα (2-0, 2-0) και την Ρόμα (6-2, 2-3).

Ένα από τα σημεία που ενδεχομένως να αποδειχθεί καθοριστικό για την έκβαση του τελικού, είναι η ταχύτητα, τομέας στον οποίο υπερτερεί η αγγλική ομάδα, ενώ όσον αφορά στην δύναμη, οι δύο «μονομάχοι» δεν έχουν σημαντικές διαφορές. Οπως συμβαίνει στην πλειονότητα των -τέτοιου κύρους και κρισιμότητας- αναμετρήσεων, καταλυτικό ρόλο θα διαδραματίσουν οι εκατέρωθεν «αστέρες» και το κατά πόσο θα βρεθούν σε «καλή βραδιά».


Πηγή: iefimerida.gr



https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael