Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Αλλαγή ώρας 2021: Πότε θα γυρίσουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά

Ο Μάρτιος μπήκε και η αντίστροφη μέτρηση για την αλλαγή της ώρας και το πέρασμα στη θερινή ώρα 2021 πλησιάζει.

Οι δείκτες των ρολογιών θα γυρίσουν μία ώρα μπροστά τα ξημερώματα της τελευταίας Κυριακής του Μαρτίου (28 Μαρτίου) ενώ η επόμενη αλλαγή ώρας θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο (του 2021).

Η κατάργηση της αλλαγής της ώρας έχει συζητηθεί ευρέως το τελευταίο διάστημα, με βασικό επιχείρημα την εξοικονόμηση ενέργειας καθώς κατά τους μήνες της θερινής ώρας εξοικονομούμε 210 ώρες ηλεκτρικής ενέργειας εκμεταλλευόμενοι τον Ήλιο.
Τι ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου

Το Ευρωκοινοβούλιο ψήφισε για τον τερματισμό από το 2021 της πρακτικής της προσαρμογής των ρολογιών κατά μία ώρα την άνοιξη και το φθινόπωρο.

Σύμφωνα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η αλλαγή ώρας πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα, ενώ για τα κράτη-μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα, η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου 2021.

Η ψήφος αυτή δεν είναι η τελευταία λέξη στο ζήτημα αυτό αλλά θα αποτελέσει τη βάση των συνομιλιών με τις χώρες της ΕΕ για να προκύψει η τελική νομοθεσία. Στις 26 Μαρτίου 2019, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τη θέση σχετικά με την πρόταση της Επιτροπής, υποστηρίζοντας το τέλος των αλλαγών στην ώρα μέχρι το 2021, οπότε και η κάθε χώρα καλείται να επιλέξει εάν οι δείκτες των ρολογιών θα παραμείνουν στη θερινή ή τη χειμερινή. Το πράσινο φως ωστόσο δίνεται οριστικά από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Ωστόσο, η συζήτηση για το θέμα έχει παγώσει και δεν έχουμε κάποια εξέλιξη.


newsbeast.gr

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3AelTop Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael