Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Αίτημα Λαϊκής Συσπείρωσης Δ. Κοζάνης για συζήτηση στο Δ.Σ. του σχεδίου νόμου για τις εκλογές στην Τοπική Διοικηση

ΑΙΤΗΜΑ

Να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο για συζήτηση επι του σχεδίου νόμου του Υπουργείου εσωτερικών με τίτλο «Εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών».

Ο εκλογικός νόμος που προωθεί η κυβέρνηση για την Τοπική Διοίκηση και φέρνει νέους απαράδεκτους περιορισμούς και αποκλεισμούς ως συνέχεια των αντιδραστικών αλλαγών που έχουν προωθηθεί στην Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση, πρέπει να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο , με την δυνατότητα να συμμετέχουν και οι πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, στο φό-ντο των αντιδράσεων που έχουν εκφραστεί πανελλαδικά αλλα και στην περιοχή μας απο εκπρο-σώπους τους.

Η κυβέρνηση βιάζεται να προχωρήσει τα σχέδιά της με φαστ τρακ διαδικασίες κι ενώ έχουν εκφραστεί σοβαρές διαφωνίες κι εσωτερικές αντιπαραθέσεις στις Περιφερειακές ενώσεις δήμων ανά την Ελλάδα. Στόχος της κυβέρνησης είναι να δημιουργήσει συμπαγείς δυνάμεις και σε τοπικό επίπεδο που θα υπηρετούν αυτούς που είναι κυρίαρχοι στην οικονομία ενώ θέλει να εντείνει τη λειτουργία των δήμων ως ελεγκτικούς μηχανισμούς. Αυτό που κυριαρχεί σήμερα στις δημοτικές αρχές και θα ενισχυθεί με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, δεν είναι οι δημότες και οι ανάγκες τους, αλλά πώς θα λειτουργήσουν οι δήμοι με βάση την επιχειρηματικότητα, την αντα-γωνιστικότητα, τις επενδύσεις.

Είναι υποκριτική η στάση πολλών δημοτικών αρχών που δηλώνουν ανεξάρτητες ενώ στην πράξη εφαρμόζουν την κυρίαρχη πολιτική. Σε αντίθεση με την αγωνία της κυβέρνησης να προχωρήσει γρήγορα τα σχέδιά της, το θέμα εκτιμάμε ότι πρέπει να συζητηθεί στα δημοτικά συμβούλια.

Σαν «Λαϊκή Συσπείρωση», έχουμε άλλη αντίληψη για την τοπική διοίκηση, υποστηρίζουμε την απλή ανόθευτη αναλογική, την ισοτιμία της ψήφου, να μην υπάρχει δεύτερος γύρος, να μη μειωθεί ο αριθμός των συμβούλων, ο δήμαρχος να εκλέγεται από τον πρώτο συνδυασμό που αναδεικνύεται στις εκλογές.

 

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση

Στολτίδης Νόντας

Δημαράκη Δώρα.

 

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3AelTop Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael