Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Το ΣΕΕΕΝ για το νέο εργατικό ατύχημα - εργοδοτικό έγκλημα στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου


Συναδέλφισσες συνάδελφοι
Με το αίμα των εργατών χτίστηκε η ΔΕΗ την περίοδο που ο εξηλεκτρισμός ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για την καπιταλιστική ανάπτυξη της χώρας. 

Παλεύουμε ενάντια στο κλείσιμο σταθμών και ορυχείων στην περιοχή και δεν θα επιτρέψουμε αυτό να γίνει με νέο φόρο αίματος από τους εργαζόμενους. 

Η "κανονικότητα" της απολιγνιτοποίησης που προχωρά με γρήγορους ρυθμούς η κυβέρνηση, η έλλειψη προσωπικού ως αποτέλεσμα των προγραμμάτων εθελούσιων αποχωρήσεων - απολύσεων έμπειρου προσωπικού χωρίς την αντικατάστασή τους, η απώλεια τεχνογνωσίας, η εντατικοποίηση της εργασίας, η απασχόληση έκτακτου προσωπικού χωρίς την ανάλογη εμπειρία και εκπαίδευση σε οργανικές θέσεις εργασίας υψηλής επικινδυνότητας, είχε ως αποτέλεσμα ένα ακόμα εργατικό ατύχημα - εργοδοτικό έγκλημα στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου. 

Το ΣΕΕΕΝ εύχεται ταχεία ανάρρωση στο συνάδελφο που έπαθε εγκαύματα κατά τη διάρκεια ερ-γασιών στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου. 

Μεγάλες είναι οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και των προηγουμένων του ΣΥ-ΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που στον βωμό της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και σήμερα με τις τυμπανοκρουσίες για την μετάβαση στην «μεταλιγνιτική εποχή» έχουν μετα-τρέψει μαζί με την εργοδοσία σε κάτεργα τους χώρους δουλειάς και σύγχρονους δούλους τους εργαζόμενους. 

Το ΣΕΕΕΝ καλεί τους εργαζόμενους σε ξεσηκωμό! Ως εδώ με την εντατικοποίηση της εργασίας, το δουλεμπόριο, την απλήρωτη δουλειά, τα εργατικά εγκλήματα της εργοδοσίας. Μόνο η οργα-νωμένη πάλη, η σύγκρουση και η διεκδίκηση με την εργοδοσία και το κράτος μπορεί να διασφα-λίσει την υγεία μας και την ασφάλειας μας στους χώρους δουλειάς. Γι αυτό και διεκδικούμε: 

· Άμεσες προσλήψεις μόνιμων ιατρών και νοσηλευτών. Μόνιμη παρουσία ασθενοφόρου πλήρους επανδρωμένου με μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό.
· Να σταματήσουν τα 12ωρα-16ώρα και η εντατικοποίηση της εργασίας. 8ωρο-5μερο
· Κατάργηση του δουλεμπορίου και των ελαστικών σχέσεων εργασίας.
· Τήρηση τώρα όλων των απαραίτητων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο εργασίας.

Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 14 Ιουλίου στις 12:00μμ στην διεύ-θυνση του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου


https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael
Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael