Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Η απόδοση της Εορτής του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Σιάτιστας (φωτο-ηχητικό)


Πανηγυρικά εορτάστηκε η Απόδοση της εορτής του Πάσχα, η τελευταία ημέρα της Πασχαλίου περιόδου αυτού του έτους, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας.
Με μεγάλη συγκίνηση ο π. Βασίλειος παρέδωσε φέτος την Ανάσταση στον Μ. Γκιάτα πού βγήκε νικητής από την μάχη με τον κορωνοιό... αφού έχασε μάνα και αδερφό από τον ιό.

Την Τρίτη 26 Μαΐου 2020, το βράδυ, παραμονή της Αποδόσεως της εορτής του Πάσχα, τελέστηκε αγρυπνία από τους Ιερείς π. Βασίλειο και π. Νέστορα, με τη συμμετοχή πιστών, οι οποίοι απόλαυσαν την χαρά, την ευφροσύνη, την αγαλλίαση και την δύναμη, τα οποία πηγάζουν από την Ανάσταση του Κυρίου, κάτι που δεν είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν με χαρά το Άγιο Πάσχα, λόγω κορωνοιού.
Σύμφωνα με την παράδοση των τελευταίων χρόνων, στο τέλος της ακολουθίας του όρθρου, με το λάβαρο της Αναστάσεως να προπορεύεται, οι Ιερείς κρατώντας το Ιερό Ευαγγέλιο και την εικόνα της Αναστάσεως του Κυρίου, με τους ιεροψάλτες να ψάλλουν τα στιχηρά των αίνων, «Πάσχα ιερόν…» και τους πιστούς ψάλλοντας το «Χριστός Ανέστη».
Η Ακολουθία της αποδόσεως του Πάσχα είναι όμοια με την Ακολουθία που έγινε το βράδυ της Αναστάσεως και τις επόμενες ημέρες της Διακαινησίμου. Την ημέρα αυτή κάθε χρόνο ψάλλεται για τελευταία φορά το «Χριστός Ανέστη».

Ο π. Βασίλειος μιλά για την Ανάσταση του Κυρίου ημών Ιησού ΧριστούTop Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael