Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Θωρακίζεται ο Έβρος: Προετοιμασίες για ένταση της πίεσης στα σύνορα

«Παίρνουμε τα μέτρα μας για να μην υπάρξει η παραμικρή πιθανότητα αιφνιδιασμού», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Ποιές δυνάμεις μετακινούνται στην ελληνοτουρκική μεθόριο.


Ενισχύονται τα μέτρα για τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι για αύξηση της πίεσης το επόμενο διάστημα.

«Παίρνουμε τα μέτρα μας για να μην υπάρξει η παραμικρή πιθανότητα αιφνιδιασμού», «σκοπός να ενισχυθούν περισσότερο τα φυσικά εμπόδια στον Έβρο», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας την Τρίτη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, στην ελληνοτουρκική μεθόριο, μετακινούνται την Πέμπτη 14 διμοιρίες των ΜΑΤ από ολόκληρη τη χώρα, συνολικά 280 αστυνομικοί. Έχει ζητηθεί επίσης η μετακίνηση επιπλέον 125 αστυνομικών, οι οποίοι θα υποστηρίξουν τα τοπικά Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης.

Στόχος της μετακίνησης, είναι η ενίσχυση των δυνάμεων στις Καστανιές και τις Φέρες, τα σημεία που εκδηλώθηκε η μεγαλύτερη πίεση κατά την προσπάθεια, τον περασμένο Μάρτιο, μαζικής εισόδου μεταναστών στη χώρα.
Επισημαίνεται πως ήδη στον Έβρο βρίσκονται 100 άτομα της Frontex οι οποίοι θα έπρεπε να φύγουν στις 6 Ιουλίου αλλά θα υπάρξει αίτημα παραμονής τους και όπως λένε αρμόδιες πηγές, θα μείνουν όλο το καλοκαίρι.

Τι θα γίνει με τον φράχτη
Σχετικά με την κατασκευή φράχτη στον Έβρο, μήκους 26 χιλιομέτρων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, δήλωσε κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής ότι είναι μια διαδικασία που θα πάρει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, με πολλές προπαρασκευαστικές εργασίες αποτύπωσης και σήμανσης εδάφους που δεν επιτελούνται από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που έχει αναλάβει τυπικά να κατασκευάσει τον φράχτη αλλά από τον Στρατό Ξηράς, και συγκεκριμένα την Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού που είναι αρμόδια να προχωρήσει σε αυτή την ακριβή αλλά δύσκολη σε ορισμένα τμήματα σήμανση του εδάφους.
Για τα ψευδή δημοσιεύματα σχετικά με τον Έβρο, επανέλαβε ότι ουδέποτε κατελήφθη ελληνικό έδαφος από τουρκικές δυνάμεις.

«Το ότι κάποιοι δυσανασχετούν με την κατασκευή του φράχτη είναι γνωστό. Οι θέσεις είναι καταγεγραμμένες αλλά αυτό δεν μας αφορά, δεν είναι το ζήτημα σήμερα. Ο φράχτης θα γίνει» δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.



Πηγή: skai.gr








Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael