Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Σιάτιστα: Ανάσταση στον Άγιο Νικόλαο χωρίς πιστούς! (βίντεο-ηχητικό)



Η Εορτή των Εορτών και η Πανήγυρις των Πανηγύρεων, η Ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, γιορτάστηκε πανηγυρικά το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας, με αναστάσιμη λαμπρότητα και πασχαλινή μεγαλοπρέπεια  αλλά και χωρίς πιστούς, λόγω κορωνοιού.

Πλήθος πιστών από τα μπαλκόνια με τις λαμπάδες στα χέρια παρακολούθησαν την Ακολουθία της Αναστάσεως μαζί με τους Ιερείς του Ναού την Εορτή των Εορτών της Ορθοδοξίας μας έστω και από μακριά.


Στη συνέχεια οι ιεροψάλτες εισήλθαν  εντός του Αγίου Βήματος και έψαλαν μαζί με τον π. Βασίλειο το εωθινό: «Ιδού σκοτία και πρωί…».

Λίγο πριν του Δεύτε λάβετε φως ο π. βασίλειος μίλησε για την Ανάσταση του Χριστού.


(φωτογραφία Ανάσταση 2019)
 Αμέσως μετά οι Ιερείς εξήλθαν του Αγίου Βήματος κρατώντας ψηλά τη λαμπάδα τους με το Άγιο Φως ψάλλοντας το τροπάριο: «Δεύτε λάβετε φως, εκ του ανεσπέρου φωτός και δοξάσατε Χριστόν τον αναστάντα εκ νεκρών». 



Με δάκρυα στα μάτια και με μεγάλη συγκίνηση ο π. Βασίλειος παρέδωσε φέτος την Ανάσταση στον Μ. Γκιάτα πού βγήκε νικητής από την μάχη με τον κορωνοιό... αφού έχασε μάνα και αδερφό από τον ιό.

Την ακολουθία της Αναστάσεως και την πανηγυρική Θεία Λειτουργία του Ιερού Χρυσοστόμου τέλεσαν τη νύχτα της 19ης Απριλίου 2020, οι Ιερείς του Ιερού Ναού πρωτοπρεσβύτεροι π. Βασίλειος και π. Νέστορας.

Τηρουμένης της παραδόσεως στο τέλος της αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας ο π. Βασίλειος ανέγνωσε τον Κατηχητικό Λόγο του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου εις το Πάσχα, επιφωνώντας το «επικράνθη» και το «Ανέστη».

Δείτε το Siatista-Info





*Οι φωτογραφίες με το Ευαγγέλιο και την Ανάσταση είναι από το 2019



Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael