Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Εξιχνίαση απάτης μέσω διαδικτύου στην πόλη της Φλώρινας

 

Σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία σε βάρος 53χρονου ημεδαπού

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, απάτη μέσω διαδικτύου που τελέστηκε αρχές Οκτωβρίου του έτους 2022,σε βάρος 33χρονης ημεδαπής.

Ειδικότερα, η 33χρονη κατήγγειλε ότι την 10-10-2022 της εστάλη μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το οποίο παρουσιάζοντας ψευδή στοιχεία ως αληθή, την παρότρυνε να ακολουθήσει τις οδηγίες του μηνύματος προκειμένου να ενεργοποιηθούν μέτρα ασφαλείας για διαδικτυακές συναλλαγές, με αποτέλεσμα να πεισθεί και να καταχωρήσει τους κωδικούς πρόσβασης του e-banking της.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν από τον τραπεζικό λογαριασμό της 33χρονης -3- μεταφορές χρημάτων, συνολικού χρηματικού ποσού -754- ευρώ και μία ηλεκτρονική αγορά, χρηματικής αξίας -301- ευρώ.

Μετά από ενδελεχή έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 53χρονου ημεδαπού, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε είναι κάτοχος του τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο μεταφέρθηκε το ανωτέρω χρηματικό ποσό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για απάτη με υπολογιστή.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα υποβληθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael