Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Πανηγύρισε το εξωκλήσι του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στη Σιάτιστα (φωτο-βίντεο)

Στις 23 και 24 Αυγούστου 2023 πανηγύρισε το εξωκλήσι του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, στην Ενορία του Αγίου Νικολάου, τη μνήμη του Αγίου ιερομάρτυρος και ισαποστόλου Κοσμά του Αιτωλού


Φέτος συμπληρώνονται 244 χρόνια από την ημέρα που μαρτύρησε με απαγχονισμό και παρέδωσε το πνεύμα του στον ουράνιο Πατέρα.

Την Τετάρτη 24 Αυγούστου το βράδυ εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας και ακολούθησε η περιφορά της εικόνας του Αγίου Κοσμά γύρω από τον Ναό.

Την ακολουθία του εσπερινού και της αρτοκλασίας τέλεσε ο π.Νέστορας και ο π. Προκόπιος.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε ο Πανηγυρικός Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Ο Άγιος Κοσμάς έστησε το Σταυρό του, όπως το συνήθιζε, στο τόπο όπου σήμερα είναι χτισμένο το σημερινό εξωκλήσι και είπε στους Σιατιστινούς:

-«Ω ευλογημένο βουνό, πόσες ψυχές γυναικόπαιδα θα σώσεις όταν θα έλθουν τα χαλεπά χρόνια!». -«Καλότυχοι σεις, οι οποίοι ευρέθητε εδώ πάνω εις τα υψηλά βουνά, διότι αυτά θα σας φυλάξουν από πολλά δεινά. Θα ακούτε και δεν θα βλέπετε τον κίνδυνο. Τρεις ώρες ή τρεις μέρες θα υποφέρετε». -«Θα ’ρθη καιρός να σας πάρουν οι εχθροί σας και τη στάχτη από τη φωτιά, αλλά σεις να μην αλλάξετε την πίστη σας, όπως θα κάμουν οι άλλοι».

 Δείτε το βίντεο του Siatista-Info:


https://www.siatista-info.com/2019/08/blog-post_341.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Top Post Ad

---------------
 

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael