Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Σιάτιστα (φωτο)

Με θρησκευτική κατάνυξη, με σεμνότητα και με λαμπρότητα εορτάσθηκε φέτος η εορτή της Κοιμήσεως και Μεταστάσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, στις 14 και 15 Αυγούστου 2023 στη Σιάτιστα.

Στην Ενορία του Αγίου Νικολάου πανηγύρισε ο ιστορικός Ιερός Ναός της Παναγίας, ο οποίος  ανεγέρθηκε το 1625 και βρίσκεται στο κέντρο της συνοικίας της Γεράνειας, μέσα στον περίβολο του ιστορικού Ναού της Αγίας Παρασκευής.


Τη Δευτέρα 14 Αυγούστου 2023, παραμονή της εορτής, εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός από τους Ιερείς π. Νέστορα και  τον π. Προκόπιο. 

Πριν από τα απόστιχα, οι ιεροψάλτες έψαλαν ένα τροπάριο της Λιτής του εσπερινού, και οι Ιερείς περιέφεραν, πέριξ του Ιερού Ναού, την αγία εικόνα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Στη συνέχεια εψάλη η αρτοκλασία, προσφορά πολλών πιστών.

Πλήθος πιστών έσπευσαν να τιμήσουν την Παναγία Μητέρα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, την Μητέρα όλων των ανθρώπων, η οποία στέκει άγρυπνος φρουρός και βοηθός, απαντώντας ζωντανά στα αιτήματα και τις παρακλήσεις των πιστών.

Μετά τον εσπερινό μοιράστηκε ο ευλογημένος άρτος σ’ όλους τους πιστούς, οι οποίοι συνέρρεαν μέχρι αργά το βράδυ.

Την κυριώνυμο ημέρα, Τρίτη 15 Αυγούστου 2023 εψάλη η ακολουθία του όρθρου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου από τον π. Νέστορα Γκουρομίοσιο και π. Προκόπιο αλλά και πλήθος πιστών που παραβρέθηκαν να τιμήσουν την Παναγιά μας!

Top Post Ad

---------------
 

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael