Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Γλυκό ψυγείου σε αλάδωτη εκδοχή!


Γλυκό ψυγείου με φρυγανιές, σπιτική κομπόστα και άνθος αραβοσίτου

Ανάλαφρο επιδόρπιο για καλοκαιρινά τραπέζια…

Προλάβατε το μάθημα των οικοκυρικών στο σχολείο; Μάθημα αποκλειστικά για κορίτσια στα χρόνια μας που περιελάμβανε κάποια στοιχεία οικιακής οικονομίας και …κέντημα, πλέξιμο, μαγειρική, ζαχαροπλαστική και ό,τι άλλο θα μας ετοίμαζε για καλές νοικοκυρές με την πολύ στενή έννοια της λέξης!


Με το βιντεάκι μας το γλυκό γίνεται ακόμα πιο εύκολο!

1) Αν το γλυκό δεν πρόκειται να καταναλωθεί από παιδιά, προσθέτουμε στο σιρόπι της κομπόστας ένα σφηνάκι λικέρ της αρεσκείας μας.

2) Αν περισσέψει σιρόπι κομπόστας το χρησιμοποιούμε στην παρασκευή του ζελέ.

3) Το βούτυρο στην κρέμα προσθέτει στη γεύση της, αλλά κάνει και πιο σφικτή την υφή της όταν κρυώσει το γλυκό. Το παραλείπω στη νηστίσιμη εκδοχή και ελαττώνω λίγο το χυμό για να γίνει πιο σφικτή η κρέμα.

4) Στην νηστίσιμη παραλλαγή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χυμό φρέσκου πορτοκαλιού (υπάρχουν πλέον καλοκαιρινά εγχώρια πορτοκάλια) ή χυμό τύπου αμίτα ή αραιωμένη συμπυκνωμένη πορτοκαλάδα.

5) Αντί ροδάκινα κομπόστα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ωμά φρούτα όπως πεπόνι ή μπανάνες. Δεν θα τα κάνουμε κομπόστα και για να μουσκέψουμε τις φρυγανιές θα φτιάξουμε ένα ελαφρύ σιρόπι με ½ κούπα ζάχαρη , ¼ κούπας νερό και 1 σωληνάκι βανίλια. Επίσης, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κομπόστα του εμπορίου όπως άλλωστε λέει η αρχική συνταγή.


cretangastronomy.gr

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael