Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

WMO: Τα κύματα καύσωνα θα επιμείνουν και τον Αύγουστο


Άσχημα τα νέα από τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό (WMO) που εκτιμά ότι τα κύματα καύσωνα θα επιμείνουν και τον Αύγουστο.

Τα κύματα καύσωνα αναμένεται να επιμείνουν σε μεγάλο μέρος του κόσμου όλο τον Αύγουστο, δήλωσε σήμερα ένας σύμβουλος του οργανισμού, σε συνέχεια των θερμοκρασιών ρεκόρ των τελευταίων εβδομάδων.

Ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός (WMO) δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι αναμένει οι θερμοκρασίες στη Βόρεια Αμερική, την Ασία, τη Βόρεια Αφρική και τη Μεσόγειο να παραμείνουν την επόμενη εβδομάδα πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου.

«Θα πρέπει να περιμένουμε ότι αυτοί οι ακραίοι καύσωνες θα συνεχιστούν μέχρι τον Αύγουστο», δήλωσε στο Reuters ο Ανώτερος Σύμβουλος Ακραίας Ζέστης του WMO, Τζον Νάιρν.
Η Νότια Ευρώπη αντιμετωπίζει ένα κύμα καύσωνα που σπάει ρεκόρ κατά τη διάρκεια της αιχμής της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου. Οι αρχές των κρατών προειδοποιήσουν για αυξημένο κίνδυνο προβλημάτων υγείας, ακόμη και θανάτου από την υπερβολική ζέστη.

Ακραίες καιρικές συνθήκες επηρεάζουν επίσης εκατομμύρια Αμερικανούς. Η έντονη ζέστη εκτείνεται από τη Νότια Καλιφόρνια μέχρι τον Βαθύ Νότο. Επίσης, αφόρητη ζέστη έχει πλήξει και τη Μέση Ανατολή.

Η κλιματική αλλαγή θα κάνει τους καύσωνες πιο συχνούς

Ο Nairn δήλωσε ότι η κλιματική αλλαγή σημαίνει ότι οι καύσωνες θα γίνονται πιο συχνοί και θα εξαπλώνονται σε όλες τις εποχές του έτους.

«Παρατηρούμε την τάση ανόδου της παγκόσμιας θερμοκρασίας που θα συμβάλει στην αύξηση της έντασης και της συχνότητας των κυμάτων καύσωνα», είπε ο Nairn. «Έχουμε αρκετά σαφείς ενδείξεις ότι πλέον εμφανίζονται από την άνοιξη». Ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Ένωσης των 27 μελών, ελπίζουν ότι όλα τα έθνη θα συμφωνήσουν στις συνομιλίες του ΟΗΕ για το κλίμα αργότερα μέσα στο έτος. Στόχος είναι η σταδιακή κατάργηση των ορυκτών καυσίμων που συντελεί στην κλιματική αλλαγή.

Οι χώρες με κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου εναντιώθηκαν στην ιδέα. «Υπάρχουν πολύ ισχυρές ενδείξεις ότι αν καταργούσαμε τη χρήση ορυκτών καυσίμων, θα μειώναμε σημαντικά τη συμβολή μας στην υπερθέρμανση», δήλωσε ο Nairn. «Δεν μπορούμε να το ανατρέψουμε βιαστικά, αλλά σίγουρα μπορούμε να αναλάβουμε δράση».

 

meteo24news.gr


 

Top Post Ad

---------------
 

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael