Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Σιάτιστα: Τα εγκαίνια του αποκατεστημένου Επισκοπικού Οίκου (φωτο-βίντεο)

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του αποκατεστημένου Επισκοπικού Οίκου της Σιάτιστας, την Κυριακή 30 Ιουλίου 2023.

Πριν τελεστεί ο Αγιασμός τελέστηκε τρισάγιο για τον μακαριστό Αντώνιο και Παύλο όπου βρίσκονται και οι τάφοι στον αύλειο χώρο του Επισκοπίου.

Τον Αγιασμό του αποκατεστημένου Επισκοπικού Οίκου της Σιάτιστα τελέστηκε παρουσία των Σεβ. Μητροπολιτών, Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέα, Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλο, Ελασσώνος κ. Χαρίτων, Γρεβενών κ. Δαβίδ, και Σιατίστης κ. Αθανάσιο.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο Γέροντας Στέφανος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής της Μεταμόρφωσεως του Σωτήρος Δρυόβουνουο μετά της συνοδείας του, η Γερόντισσα Θεολογία Ηγουμένη Ι. Μ. Παναγίας Μικροκάστρου μετά της συνοδείας της, πολλοί ιερείς, τα παιδιά του Ευεργέτη της Σιάτιστας, Κώστα Παπανικολάου, ο Υπ. Μακεδονίας Θράκης, ο Σ. Κωνσταντινίδης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχος Σπυρίδων Διόγκαρης, ο Περ. Δ. Μακεδονίας Γ. Κασαπίδης, οι αρχές του τόπου και πλήθος κόσμου από τη Σιάτιστα και όχι μόνο!


Στο τέλος μαζί με της ευχές του Σεβ. Μητροπολίτη Σιατίστης κ. Αθανασίου, μοιράστηκε σε όλους μια εικονίτσα του Αγίου Αδελφοθέου και ένα κομποσκοίνι.

Ρεπορτάζ Γ. Γ.

Δείτε τα βίντεο του Siatista-Info:

Τρισάγιο και ο Αγιασμός εγκαινίων

Ομιλία του Σεβ. Μητροπολίτη Σιατίστης κ. Αθανασίου

Δείτε πολλές φωτογραφίες:

Siatista-Info: Σιάτιστα: Εγκαίνια του αποκατεστημένου Επισκοπικού Οίκου (30-7-2023)


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael