Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Ποιες είναι οι καθημερινές συνήθειες που βλάπτουν το συκώτι σας;

Με τις περιπτώσεις καρκίνου του ήπατος να έχουν τριπλασιαστεί από τη δεκαετία του ’80, πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται «γιατί»;

Η απάντηση είναι ότι πολλές από τις καθημερινές συνήθειές μας επηρεάζουν την υγεία του οργανισμού και πόσο μάλλον του ήπατος.

Αλάτι

Έχει ειπωθεί ήδη αρκετές φορές ανά τα χρόνια, αλλά αρκετοί είναι αυτοί που συνεχίζουν να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλατιού.

Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως η συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα αλατιού είναι μεταξύ 2.000 και 2.400 mg.

Πως όμως επηρεάζει το συκώτι;

Η υπερβολικά αλατισμένη διατροφή προκαλεί κατακράτηση νερού, η οποία υπερλειτουργεί και έπειτα προκαλεί φλεγμονή στο συκώτι.

Συμπληρώματα με πράσινο τσάι

Η κατανάλωση συμπληρωμάτων διατροφής είναι μια συνήθεια που με την πάροδο του χρόνου μπορεί να προκαλέσει βλάβες στο συκώτι.

Το 2017 μάλιστα, το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ διεξήγαγε μια μελέτη που συνδέει τη βλάβη του ήπατος με τα συμπληρώματα διατροφής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν, τα συμπληρώματα απώλειας βάρους και bodybuilding αποτελούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο.

Παυσίπονα

Έχουν καταγραφεί πολλές αναφορές γιατρών που προειδοποιούν ότι η λήψη πολλών παυσίπονων δίχως ιατρική συνταγή, μπορεί να προκαλέσει ηπατική βλάβη.

Ιθύνοντας είναι η ακεταμινοφαίνη, που συναντάται σε χάπια όπως το Tylenol και η ασπιρίνη.

Όταν εκείνη διασπάται, παράγει την ένωση NAPQI, η οποία είναι αβλαβής μέχρι να αλληλεπιδράσει με ένωση στο ήπαρ.


mynews.gr

 

 

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael