Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Στον Εορτασμό της Προστάτιδος της Άνδρου Παναγίας Θεοσκεπάστου ο Σιατίστης Αθανάσιος (φωτο)

Στην Άνδρο βρέθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος μαζί με τον Αρχ. π. Γεώργιο στον εορτασμό της Προστάτιδος της Άνδρου Παναγίας Θεοσκεπάστου, την Παρασκευή 31-3 και το Σάββατο 1-4 2023.

Στον Ιερό Θεομητορικό Ναό της Παναγίας της Θεοσκεπάστου, στο "Παραπόρτι" Χώρας Άνδρου, στις 31-3 τελέσθηκε απόψε Δισαρχιερατικός Εσπερινός και η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου, συγχοροστατήσαντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β', με τη συμμετοχή Ιερέων της Χώρας, του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναχράντου και Πατέρων της Μονής και την παρουσία πλήθους πιστών.

Το Σάββατο 1 Απριλίου στον Θεομητορικό Nαό της Παναγίας Θεοσκεπάστου, τελέσθηκε σήμερα το πρωί, εν πληθούση εκκλησία, Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου, συνιερουργούντος αυτώ του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β' , συμπαραστατουμένων από Εφημερίους της νήσου και με την παρουσία πλήθους πιστών.

Τον θείο λόγο εκήρυξε πνευματικώτατα και διδακτικώτατα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος, ο οποίος ομίλησε περί του σεπτού Προσώπου της Θεοτόκου και κάλεσε τους πιστούς να γίνουν Θεοτοκόφιλοι, όπως οι Άγιοι και οι Πατέρες της Εκκλησίας, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ για την πρόσκληση και τη φιλοξενία του και ευχήθηκε στους Ανδρίους για το Άγιο Πάσχα. 

Ακολούθησε πάνδημος λιτανεία της Αγίας Εικόνας, πλαισιωμένη από τις Φιλαρμονικές του Δήμου Χαλανδρίου και του Δήμου Άνδρου,η οποία κατευθύνθηκε στην πλατεία του « Αφανούς Ναύτη», όπου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους εν θαλάσση πνιγέντες Ανδρίους Ναυτικούς και ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Γ. Γ. Ναυτιλίας κ. Εμμ. Κουτουλάκης, ο Σεβασμιώτατος κ. Αθανάσιος, ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Δημ. Λοτσάρης και ο Πρόεδρος του Πανανδριακού Συλλόγου Απομάχων Ναυτικών κατέθεσαν στεφάνια στη θάλασσα.


Ιερά Μητρόπολις Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μυκόνου, Μήλου, Σίφνου, Σερίφου, Κιμώλου, Κύθνου, Φολεγάνδρου, Σίκινου


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael