Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Αυξάνουν τους λογαριασμούς ρεύματος... επειδή μειώσαμε την κατανάλωση ρεύματος!

Γιατί αυξάνονται οι χρεώσεις;

Απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

Αυξάνονται οι χρεώσεις για τη χρήση του δικτύου διανομής.
Οι αυξήσεις θα είναι κλιμακωτές, ανάλογα με το είδος (μονοφασική/τριφασική), την ισχύ της παροχής (kVA) και το ύψος της κατανάλωσης.

Οι αυξήσεις στις χρεώσεις για τη χρήση του δικτύου διανομής θα αρχίσουν από την 1η Μαΐου και θα ισχύσουν για 12 μήνες, όπως ορίζει η απόφαση της ΡΑΕ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η μέση ετήσια επιβάρυνση μπορεί να φτάσει τα 76 ευρώ.

Σύμφωνα με το euro2day, το απαιτούμενο έσοδο του ΔΕΔΔΗΕ για τη χρήση του δικτύου διανομής καθορίστηκε για το 2023 σε 981.774.885 ευρώ, όταν στην προηγούμενη ρυθμιστική περίοδο ήταν 744 εκατ. ευρώ.

Ο Διαχειριστής εισηγήθηκε στον Ρυθμιστή την αύξησή του, λόγω της υποανάκτησης (λιγότερα έσοδα) του απαιτούμενου εσόδου στο πρώτο 4μηνο του τρέχοντος έτους, εξαιτίας της μείωσης της κατανάλωσης ρεύματος.

Λιγότερες κιλοβατώρες ρεύματος σε έναν λογαριασμό σημαίνουν μικρότερη χρέωση για το δίκτυο διανομής, αφού η τιμολόγηση γίνεται επί της κατανάλωσης.

Έτσι, η ΡΑΕ ενέκρινε την αύξηση για να καλυφθεί το έσοδο του ΔΕΔΔΗΕ για το 2023 από τις λιγότερες κιλοβατώρες. Γι’ αυτό και ορίζει ότι θα ισχύσει από την 1η Μαΐου και για 12 μήνες.

 

Πηγη: Ράδιο Θεσσαλονίκη


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael