Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

ΑΡ.ΣΥ: Συμπαράσταση σε κατοίκους Καλαμιάς - Συμμετοχή στη διαμαρτυρία Σερβίων -Βελβεντού

Συμμετέχουμε και στηρίζουμε τους αγώνες του λαού της Περιοχής Σερβίων και Βελβεντού

Παρασκευή 7 Απριλίου, ώρα 7.00 μμ στο κέντρο Υγείας Σερβίων

Τα μέλη και οι φίλοι της «ΑΡ.ΣΥ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» στηρίζουμε και συμμετέχουμε δυναμικά στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των κατοίκων της Περιοχής Σερβίων –Βελβεντού για να λυθούν τα οξυμένα προβλήματα που υπάρχουν στην Περιοχή και δυσχεράνουν ακόμα περισσότερο μετά και το κλείσιμο της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων.

Καλούμε όλους τους πολίτες της Περιοχής να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν οι Δήμοι Σερβίων και Βελβεντού με αίτημα τη δημιουργία αυτοδύναμου τομέα ΕΚΑΒ και τη στελέχωση των δομών Πρωτοβάθμιας Υγείας, του Κέντρου Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων Σερβίων & Βελβεντού

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΣΤΗ ΖΩΗ & ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

«Συνένοχοι στο έγκλημα δεν θα γίνουμε… η κυβέρνηση να πάρει τώρα μέτρα»

Είναι αδιανόητο το 2022 να μην υπάρχει σύγχρονος και συντηρημένος στόλος στο ΕΚΑΒ με επαρκές και μόνιμο προσωπικό.

Καμιά ανοχή σ’ αυτή την άσχημη κατάσταση που έχουν περιέλθει τα δημόσια νοσοκομεία.

Καμιά ανοχή στην εγκληματική πολιτική όλων των κυβερνήσεων που υποβαθμίζει τη Δημόσια Υγεία προς όφελος του ιδιωτικού τομέα.

ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

· Πλήρη στελέχωση όλων των Κλινικών σε κάθε Νοσοκομείο. Στελέχωση των Κέντρων Υγείας με δωρεάν πρόσβαση όλου του λαού. Συντήρηση των α-σθενοφόρων του ΕΚΑΒ, ανανέωση του στόλου, πρόσληψη μόνιμου προ-σωπικού.

· Δημιουργία Τριτοβάθμιου Νοσοκομείου στη Δυτική Μακεδονία δημόσιο και δωρεάν, στελεχωμένο από όλες τις εξειδικεύσεις ιατρών και κλινικών. Με ΜΕΘ Παίδων, Νεογνών.

---------------------------

Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των κατοίκων της Καλαμιάς ενάντια στην εγκατάσταση Βιομηχανικού Φωτοβολταϊκού Σταθμού

Πέμπτη 6 Απριλίου, ώρα 10.00 πμ έξω από το Δημαρχείο Κοζάνης

Στηρίζουμε την κλιμάκωση του αγώνα, των κατοίκων της Καλαμιάς και της ευρύτε-ρης Περιοχής ενάντια στην εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού πάρκου, στην Καλαμιά Κοζάνης, όπως αποφάσισε την Κυριακή 2/4/2023, η γενική συνέλευση των κατοίκων του χωριού.

Την Πέμπτη 6/4/2023 στις 10:00 θα πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία των Κατοίκων μπροστά στο Δημαρχείο Κοζάνης με επίδοση ψηφίσματος στο Δήμαρχο.

Στις 11:30 η διαμαρτυρία θα συνεχισθεί στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας όπου επίσης θα επιδοθεί ψήφισμα στον Περιφερειάρχη.

Η Επιτροπή Αγώνα, με ανακοίνωσή της, καλεί όλους τους Συλλόγους και τους πολί-τες της Κοζάνης να συμμετέχουν στη διαμαρτυρία και να συνδράμουν στον δίκαιο, αγώνα των κατοίκων της Καλαμιάς, για την ακύρωση του Φωτοβολταϊκού πάρκου, που βρίσκεται μέσα στην οικιστική ζώνη του χωριού, κυριολεκτικά πάνω στα κεφά-λια των κατοίκων και σε έκταση 750 στρεμμάτων που είναι υπερδιπλάσια του οικι-σμού.

Δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν, μέχρι να δικαιωθούν, τον αγώνα που εδώ και δυο χρονιά δίνουν χωρίς να τους προσέχουν αυτοί που ανεύθυνα σχεδία-σαν το συγκεκριμένο πάρκο, χωρίς ίχνος σεβασμού και ευαισθησίας για τη φύση και τον άνθρωπο. Το Φωτοβολταϊκό πάρκο σχεδιάστηκε στη βουνοπλαγιά στα βό-ρεια της Καλαμιάς όπου φύεται το δάσος του κέδρου, μοναδικής βιοποικιλότητας και όπως αναφέρουν οι κάτοικοι του χωριού, είναι το οξυγόνο και ζωή τους.

Επιπλέον, υποστηρίζουν πως υποβαθμίζει το φυσικό περιβάλλον, εκμηδενίζει την αξία γης της Καλαμιάς, παραμορφώνει αισθητικά την παραδοσιακή φυσιογνωμία του χωριού και είναι η ταφόπλακα της ανάπτυξης της Καλαμιάς, αφού κανείς δεν θα θέλει να κτίσει το σπίτι του δίπλα στα πάνελς, ενώ είναι βέβαιη η αλλαγή μικρο-κλίματος λόγω της θερμικής ακτινοβολίας που εκπέμπουν.

Καλούμε τα μέλη και τους φίλους της «ΑΡ.ΣΥ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» αλλά και όλους τους πολίτες της Περιοχής μας να συμμετέχουν δυναμικά στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των κατοίκων της Καλαμιάς ενάντια στην Εγκατάσταση του τεράστιου Φωτοβολταϊκού Σταθμού που υποβαθμίζει το Περιβάλλον και τις ζωές των Κατοίκων.

Στο όρος Άσκιο έχουν περατωθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη έργα β.ΑΠΕ (ανεμογεννήτριες και Φωτοβολταϊκά) ισχύος άνω των 2.000 MW!

Καλούμε όλους τους κατοίκους που βρίσκονται στα όρια του όρους Ασκίου να συντονίσουν τις δράσεις τους ώστε να σταματήσει η επιπλέον καταστροφή αυτού του βουνού και της κτηνοτροφίας με την οποία βιοπορίζονται οι κάτοικοι των γύρω Οικισμών.

Να μπει επιτέλους φραγμός στην ανάπτυξη επιπλέον βιομηχανικών ΑΠΕ στα βουνά, στα λιβάδια και στους κάμπους της Δυτική Μακεδονίας. Να μπει ένα ΤΕΛΟΣ στην «πράσινη» καταστροφή του περιβάλλοντος, της κτηνοτροφίας, της γεωργίας και της μελισσοκομίας!!! 

 

«Αριστερή Συμπόρευση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία»

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael