Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας: Επετειακή εκδήλωση για την 25η Μαρτίου

Δελτίο Τύπου

Ο Δήμος Βοΐου και το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας "Κωνσταντίνος και Ελένη Παπανικολάου" παρουσίασαν την επετειακή εορταστική εκδήλωση " Ένα τραγούδι για το 21" για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2022 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Σιάτιστας "Άρης και Λίλιαν Βουδούρη". Παρουσιάστηκαν πτυχές και πρόσωπα της τοπικής ιστορίας της Σιάτιστας που σχετίζονται με τον αγώνα της Ανεξαρτησίας του 1821 σε συνδυασμό με μουσικά έργα σχετικά με την επέτειο από τις μαθήτριες και τους μαθητές της Ορχήστρας Ευρωπαϊκής Μουσικής και της Παραδοσιακής Χορωδίας του σχολείου. Την Ορχήστρα προετοίμασε και διηύθυνε η κ. Αντιγόνη Ντουσιοπούλου ενώ την Παραδοσιακή Χορωδία ο κ. Νικόλαος Τσουμής και ο κ. Δημήτριος Δεμερτζίδης. Η επιλογή των κειμένων, η οργάνωση και ψηφιακή παρουσίαση τους έγινε από τον κ. Λάζαρο Κώτσικα, μηχανικό, ειδικό συνεργάτη του Δημάρχου Βοΐου, ο οποίος είχε και τον γενικότερο συντονισμό της εκδήλωσης. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Βοΐου κ. Χρήστος Ζευκλής, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Ναούμ Τσιαούσης, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Σιάτιστας κ. Μάρκος Τέρτης, εκ μέρους του Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης ο Πατήρ Προκόπιος Διδίλης, ο πρώην Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου κ. Γεώργιος Φίλιος, ο Διευθυντής του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Τσοτυλίου κ. Νικόλαος Κατσαούνης, ο Διευθυντής του ΓΕΛ Σιάτιστας κ. Θωμάς Θεοδωρόπουλος και πλήθος κόσμου που απόλαυσε μια εκδήλωση υψηλού επιπέδου.

Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας "Κωνσταντίνος και Ελένη Παπανικολάου" ευχαριστεί θερμά τον Δήμαρχο Βοΐου κ. Χρήστο Ζευκλή και τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Ναούμ Τσιαούση για την συνεχή και αμέριστη υποστήριξη στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης αυτής αλλά και κάθε άλλης εκδήλωσης. Επίσης συγχαίρει θερμά τον κ. Λάζαρο Κώτσικα για το υπέροχο και ακούραστο έργο του στην ανάδειξη και προβολή της τοπικής ιστορίας με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογικών μέσων και εφαρμογών. Επιπλέον συγχαίρει θερμά την καθηγήτρια κ. Αντιγόνη Ντουσιοπούλου και τους κ. Νικόλαο Τσουμή και Δημήτριο Δεμερτζίδη για την παρουσίαση των μουσικών συνόλων που διευθύνουν. Τέλος συγχαίρει θερμά τις μαθήτριες και τους μαθητές που έλαβαν μέρος στην εκδήλωση θυσιάζοντας τον πολύτιμο χρόνο του απογεύματος τους καθώς και τους γονείς τους που ανέλαβαν τη μεταφορά τους. 

Δείτε την εκδήλωση στο https://www.youtube.com/watch?v=XITOTrceINE

 

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael