Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Σιάτιστα: Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου (φωτο-βίντεο-ηχητικό)

Μέσα σε κλίμα κατανύξεως εορτάσθηκε η Γ΄ Κυριακή των Νηστειών της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, η επονομαζόμενη Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας.

Το Πανηγυρικό Όρθρο και την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο προϊστάμενος του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου, π. Νέστορας Γκουρουμίσιος.

Στην ακολουθία του όρθρου μετά το ασματικόν «Άγιος ο Θεός…» της δοξολογίας, έγινε η περιφορά του Τιμίου Σταυρού, εντός του ιερού Ναού. 

Η πομπή ξεκίνησε από τη Βόρεια Πύλη του Αγίου Βήματος και κατέληξε στο κέντρο του Ναού, προπορευομένων μανουλίων και των εξαπρερύγων, στη συνέχεια ακολουθούσαν οι ιεροψάλτες και στο τέλος ο Ιερεύς κρατώντας τον δίσκο με τον Τίμιο Σταυρό επάνω στα λουλούδια

Ακολούθως ο Ιερεύς βλέποντας προς ανατολάς εκφώνησε το «Σοφία, ορθοί», υψώνοντας τον δίσκο με τον Σταυρό. Θυμιάζοντας σταυροειδώς έψαλε το «Σώσον Κύριε τον λαόν σου…» και στη συνέχεια το «Τον Σταυρόν σου προσκυνούμεν Δέσποτα…» και τον προσκύνησε.

Ψάλλοντας οι ψάλτες το τροπάριο «Δεύτε πιστοί…» προσκύνησαν τον Σταυρό με ευλάβεια όλοι οι πιστοί, αντλώντας δύναμη και κουράγιο για τη συνέχιση του αγώνα της περιόδου της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Το κήρυγμα της ημέρας έγινε από τον κ. Αναστάσιο Δάρδα, Δρ Θεολογίας και Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης.

Δείτε το βίντεο του Siatista-Info:


 

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael