Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Για μία ακόμη φορά, οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι βρίσκονται στο δρόμο του αγώνα

Λαϊκή Συσπείρωση Εορδαίας για αγροτικές κινητοποιήσεις

Για μία ακόμη φορά, οι βιοπαλαιστές - αγρότες – κτηνοτρόφοι βρίσκονται στο δρόμο του αγώνα. Αγωνίζονται ενάντια στις διαχρονικές πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ,ΚΙΝΑΛ), που έχουν συρρικνώσει το εισόδημά τους και τους σπρώχνουν στον καιάδα της ανεργίας, της φτώχειας και της κοινωνικής εξαθλίωσης.

Η λαϊκή συσπείρωση Εορδαίας, εκφράζει την αλληλεγγύη στον αγώνα τους και στηρίζει τα δίκαια αιτήματα τους.

Που είναι:

- Να δοθούν άμεσα τα χρήματα στα προϊόντα όπου έχει ανακοινωθεί ότι θα υπάρξει κάλυψη χαμένου εισοδήματος, μήλα, ροδάκινα - νεκταρίνια, κάστανα, και να ανακοινωθεί το ποσό για ενίσχυση σε αχλάδια, βερίκοκα και σταφύλια που έχει δεσμευτεί το υπουργείο. Να ενταχθούν και τα κεράσια, που σε όλες τις περιοχές της χώρας έχουν πουληθεί κάτω από το κόστος παραγωγής φέτος, όπως και η σταφίδα.

- Να αποζημιωθούν από τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία με 72 ευρώ το στρέμμα όλοι οι δικαιούχοι αγρότες και όχι επιλεκτικά, όπως έγινε.

- Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα - εφόδια, ουσιαστική επιδότηση των μέσων και εφοδίων και των ζωοτροφών.

- Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

- Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%. Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, για έγκαιρες εκτιμήσεις - αποζημιώσεις.

Καλούμε τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Εορδαίας, να θέσει προ ημερήσιας διάταξης θέμα, για τα προβλήματα τον βιοπαλαιστών – αγροτών – κτηνοτρόφων, στο προγραμματισμένο για την Τετάρτη 8 Φλεβάρη δημοτικό συμβούλιο, εξάλλου σε προγενέστερο χρόνο είχατε δεσμευτεί ότι θα συζητηθούν τα παραπάνω προβλήματα.

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael