Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Βαριές απώλειες για το πετρέλαιο

Με μεγάλες απώλειες ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τρίτης το πετρέλαιο καθώς τα απογοητευτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για την πορεία της επιχειρηματικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ επανέφεραν στο προσκήνιο τους φόβους ότι η αδύναμη ανάπτυξη θα πλήξει σοβαρά τη ζήτηση τους επόμενους μήνες. 

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα συρρικνώθηκε τον Ιανουάριο για έβδομο διαδοχικό μήνα, αν και με μικρότερο ρυθμό, τόσο στον κλάδο της μεταποίησης, όσο και στις υπηρεσίες. 

Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI για την παραγωγή, που συνδυάζει μεταποίηση και υπηρεσίες, διαμορφώθηκε στο 46,6 τον Ιανουάριο από 45,0 στο τέλος του 2022, σύμφωνα με την αρχική μέτρηση της S&P Global. 

Ο δείκτης για την επιχειρηματική δραστηριότητα μόνο στις υπηρεσίες διαμορφώθηκε στο 46,6, από 44,7 τον Δεκέμβριο, ενώ ο μεταποιητικός δείκτης PMI σκαρφάλωσε στο 46,8 από 46,2 τον προηγούμενο μήνα. Ο δείκτης για την παραγωγή στη μεταποίηση επίσης βελτιώθηκε στο 46,7 από 46,2 τον Δεκέμβριο. 

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο του αργού πραδόσεως Μαρτίου έχασε 1,49 δολ. ή 1,8% και έκλεισε στα 80,13 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. 

Το Brent του ίδιου μήνα κατρακύλησε 2,06 δολ. ή 2,3% στα 86,13 δολ. το βαρέλι

Πιο ενθαρρυντικά ήταν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στην Ευρωζώνη καθώς έδειξαν ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα επέστρεψε σε αναπτυξιακή τροχιά, με τον σύνθετο δείκτη της S&P να σκαρφαλώνει στο 50,2 τον Ιανουάριο, ξεπερνώντας τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Bloomberg που τοποθετούσαν τον δείκτη στο 49,8.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο ωστόσο η οικονομική δραστηριότητα συρρικνώθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων δύο ετών.  

 

capital.gr

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael