Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Ικαρία: Σοβάδες και σίδερα σε σχολείο που κάνουν μάθημα 160 παιδιά – Εικόνες ντροπής

Εικόνες ντροπής έρχονται από το γενικό γυμνάσιο και λύκειο στον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας, πεσμένοι σοβάδες και σάπια ταβάνια, άκρως ακατάλληλες και επικίνδυνες συνθήκες για τους μαθητές

Σοκάρουν οι εικόνες από το Σχολικό συγκρότημα Γενικό Γυμνάσιο και Λύκειο Αγίου Κηρύκου στην Ικαρία. Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του MEGA το σχολικό κτήριο έχει προβλήματα στεγανοποίησης και παρόλο την ανάθεση του έργου σε εργολάβο, δεν φαίνεται να έγιναν οι κατάλληλες εργασίες.

Ο διευθυντής του Γυμνασίου Αγίου Κηρύκου, Στράτος Λακιός, δημοσίευσε φωτογραφίες με την κατάσταση των χώρων του σχολικού κτηρίου που όπως αναφέρεται, «εργολάβος έλαβε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου 200 χιλιάδες ευρώ για την αποκατάστασή του».

Η αφαίρεση των σοβάδων έδειξε τον κίνδυνο εντός του σχολείου και ειδικά η κατάσταση στην κολόνα απαιτεί την εκτίμηση ειδικών, ώστε να βεβαιώσουν τη στατικότητα του σχολείου και την ασφάλεια των μαθητών.

Ο δήμος έχει επιληφθεί για την αποκατάσταση τουλάχιστον των τουαλετών.

«Στο σχολείο γίνονται μαθήματα, δυστυχώς αυτό είναι ένα χρόνιο πρόβλημα, δεν είναι ο εργολάβος υπεύθυνος για τις ζημιές όλου του κτηρίου. Ο εργολάβος ήρθε να φτιάξει κάποιες από τις ζημιές. Ο εργολάβος με το ποσό που έδωσε ήταν για συγκεκριμένες εργασίες και όχι όλο το κτίριο.

Το πρώτο και βασικό που έπρεπε να φτιάξει είναι η στεγανοποίηση του κτιρίου, το σχολείο παίρνει νερό από παντού. Το έκανε αλλά απέτυχε η παρέμβασή του και δεν έπιασε η στεγανοποίηση. Χρειάζεται ένα μεγαλύτερο κονδύλι το οποίο υπερβαίνει τις δυνατότητες του δήμου και της Περιφέρειας, για να φτιαχτεί αυτό το κτίριο», ανέφερε αρχικά ο διευθυντής του σχολείου Στράτος Λακιός.

megatv.com

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael