Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

1ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας: Ένα γράμμα στον Ορέστη από την Κίσσαμο Χανίων

 

Ο 10χρονος Ορέστης Λεμπέσης με καταγωγή από την Κίσσαμο Χανίων συμμετέχει στην ταινία μας "Έκτακτο δελτίο: Η μάχη της Σιάτιστας 1912". Παίρνει τον ρόλο του Κρητικού δημοσιογράφου του 1912 και μιλάει για τη συμβολή της Κρήτης στη μάχη της Σιάτιστας. Φορώντας την κρητική ενδυμασία του, μας συγκινεί να τον ακούμε να αναφέρεται στους Κρητικούς Μιχαήλ Αναστασάκη (Κισσαμιώτης), Γεώργιο Κατεχάκη, Παύλο Γύπαρη και Λεωνίδα Παπαμαλέκο. Με τον δικό του τρόπο μας διδάσκει ιστορία. 
 
Κάποιες γενιές μετά, έστω και μέσα από μια εκπαιδευτική ταινία, συναντιούνται μαθητές της Σιάτιστας με παιδί από την Κίσσαμο Χανίων. Σημείο αναφοράς όλα αυτά που ένωσαν τους προγόνους τους. 
Με αφορμή την ενότητα 6 στο μάθημα της Γλώσσας Ε΄ Δημοτικού και τη διδασκαλία της δομής της επιστολής, μαθητές και μαθήτριες της Ε2΄ τάξης συντάσσουν ευχαριστήριο γράμμα στον καινούριο τους φίλο από την Κρήτη.
 
Ομαδική δουλειά των παιδιών, όμορφα λόγια, καλλιέργεια της ελληνικής γλώσσας με φόντο το "μεγάλο ευχαριστώ" στον Ορέστη.
Στον φάκελο ως δώρα στέλνονται συμβολικά το "Αλφαβητικόν Βιβλιάριον" του Σιατιστέως Μιχαήλ Παπαγεωργίου (1766) και το ημερολόγιο της "Αλφαβήτας της Σιάτιστας", κάτι από τον τόπο μας. Επιπλέον, μια αναμνηστική φωτογραφία όλων μας με το Κρητικόπουλο στον διαδραστικό πίνακα της τάξης μας καθώς κι ένα ακόμη βιβλίο, η "Οδύσσεια" για παιδιά.
 
Ευχαριστούμε πολύ τον Ορέστη και τους γονείς του για τη συμμετοχή του παιδιού στην ταινία μας.
Ευχαριστούμε ακόμη τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Ναούμ Τσιαούση, ο οποίος μας έφερε αρχικά σε επαφή με τον εξαίρετο παππού του Ορέστη που κάθε χρόνο επισκέπτεται τη Σιάτιστα στις 4 Νοέμβρη. 
 
Επιπλέον, ευχαριστούμε τον Δήμο Βοΐου για το αντίγραφο του "Αλφαβητικού Βιβλιαρίου", τον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας για το ημερολόγιο και τη διευθύντριά μας για την "Οδύσσεια" .
 
Όλα με αγάπη για τον νέο μας φίλο, το Κρητικόπουλο που συμμετείχε στην ταινία μας!
 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael