Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Μουντιάλ 2022: Πρόκριση στους «16» για Ολλανδία, Σενεγάλη, Αγγλία και ΗΠΑ -Το σημερινό πρόγραμμα

Η Ολλανδία -ως πρώτη- και η Σενεγάλη ήταν οι δύο ομάδες που προκρίθηκαν στους «16» του Μουντιάλ 2022 από τον 1ο Όμιλο της διοργάνωσης στο Κατάρ.

Οι Ολλανδοί επιβλήθηκαν με 2-0 της οικοδέσποινας ομάδας του Κατάρ και με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να πάρουν την πρωτιά του γκρουπ και μαζί το «καλό εισιτήριο» για τη νοκ-άουτ φάση του Μουντιάλ. Την ίδια ώρα, σε ένα ματς θρίλερ, η Σενεγάλη επικράτησε με 2-1 του Εκουαδόρ και ακολούθησε τους «οράνιε» στις 16 κορυφαίες ομάδες του τουρνουά.

Τα γκολ που χάρισαν τη νίκη στην Ολλανδία, η οποία έφτασε τους 7 βαθμούς στον όμιλο, σημείωσαν ο μεγάλος της πρωταγωνιστής σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, Κόντι Γκάκπο, στο 26ο λεπτό (έχει σκοράρει και στις τρεις αναμετρήσεις της Εθνικής του), και ο Φρένκι ντε Γιονγκ στο 49'. Οι νικητές πέτυχαν άλλο ένα τέρμα με τον Στίβεν Μπεργκχάους στο 68', ωστόσο ακυρώθηκε λόγω χεριού στην αρχή της φάσης από τον σκόρερ του πρώτου γκολ.

Στο ματς που κρίθηκε το δεύτερο «εισιτήριο» του γκρουπ, καθώς το Κατάρ δεν είχε μαθηματικές ελπίδες, η Σενεγάλη επικράτησε με 2-1 του Ισημερινού, χάρη σε τέρμα του Ισμαΐλα Σαρ στο 44' από το σημείο του πέναλτι, ενώ ο Καλιντού Κουλιμπαλί στο 70' σημείωσε το γκολ πρόκρισης, καθώς στο ενδιάμεσο είχε ισοφαρίσει ο Μόιζες Καϊσέδο στο 68'.

 --------------

Η Αγγλία τερμάτισε στην κορυφή του 2ου Ομίλου στο Μουντιάλ 2022, ενώ μαζί της στους «16» της διοργάνωσης προκρίθηκαν και οι ΗΠΑ.

Οι Άγγλοι δεν είχαν κανένα πρόβλημα να επικρατήσουν των Ουαλών στη βρετανική κόντρα στο Μουντιάλ 2022, που μόνο ντέρμπι δεν αποδείχθηκε. Με τέρματα των Ράσφορντ (50' και 62') και Φόντεν (52'), τα «τρία λιοντάρια» επιβλήθηκαν εύκολα με 3-0 και εξασφάλισαν την πρωτιά στο γκρουπ. Έτσι, κατάφεραν να κλείσουν και το θεωρητικά «καλό εισιτήριο» για τα νοκ άουτ, όπου θα αντιμετωπίσουν τη Σενεγάλη. Η αναμέτρηση θα γίνει την Κυριακή (4/12, 21:00).

Αντίθετα, σε θρίλερ εξελίχθηκε η δεύτερη θέση του γκρουπ, την οποία εξασφάλισαν τελικά οι Αμερικανοί, στους οποίους αρκούσε το γκολ του Πούλισικ στο 38' για να επικρατήσουν με 1-0. Στη φάση των «16» θα βρουν απέναντί τους την Ολλανδία, η οποία δεδομένα έχει τον τίτλο του φαβορί. Το ματς θα κάνει σέντρα το Σάββατο (3/12, 17:00).

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου
17:00 Αυστραλία – Δανία
17:00 Τυνησία – Γαλλία
21:00 Πολωνία – Αργεντινή
21:00 Σαουδική Αραβία – Μεξικό 

iefimerida.gr


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael