Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Στον «χορό» των Ρίχτερ η Εύβοια!


Μεγάλη αναστάτωση προκάλεσε το βράδυ της Τρίτης (29/11) η ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στην Νότια Εύβοια, με τους κατοίκους να πετάγονται από τα σπίτια τους μέσα στη νύχτα

Ο ισχυρός σεισμός των 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 22:06 το βράδυ της Τρίτης στην νότια Εύβοια με επίκεντρο 6 Χλμ. ΝΑ των Ζαράκων και εστιακό βάθος 8,9 χλμ. σύμφωνα με την ανάλυση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Ο νέα νυχτερινή σεισμική δόνηση στην Εύβοια έρχεται σε συνέχεια του αρχικού πρώτου μεγάλου σεισμού μεγέθους 4,7 Ρίχτερ και της πλούσιας σεισμικής ακολουθίας με δονήσεις άνω των 4 Ρίχτερ που ακολούθησαν καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας. Συνολικά από το πρωί της Τρίτης έχουν πραγματοποιηθεί στην περιοχή άνω των 60 σεισμικών δονήσεων.

Η δόνηση η οποία έγινε ιδιαίτερα αισθητή και στην Αττική, σήκωσε στο πόδι τους κατοίκους της Εύβοιας, οι οποίοι πετάχτηκαν για πολλοστή φορά σήμερα στους δρόμους και τις πλατείες, καθώς ο νέος σεισμός ήταν και ο ισχυρότερος που σημειώθηκε και μάλιστα κατά τις πρώτες νυχτερινές ώρες.

Ο κρατικός μηχανισμός, καθώς και οι δήμοι σε όλη την Εύβοια βρίσκονται σε επαγρύπνηση, καθώς αναμένεται μια δύσκολη νύχτα λόγω των μετασεισμών που σημειώνονται στην περιοχή μετά το νέο ισχυρό χτύπημα του Εγκέλαδου, με πολλούς πολίτες να μην αποκλείεται αν περάσουν το βράδυ στα αυτοκίνητά τους ή σε άλλους εξωτερικούς χώρους.

Σημειώνεται ότι από το πρωί σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται και οι έλεγχοι των αρμόδιων συνεργείων στην περιοχή της νότιας Εύβοιας προκειμένου να προσδιοριστούν οι ζημιές από τον πρώτο σεισμό.

 

cnn.gr


 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael