Τελευταια Νεα

6/trending/recent

Hot Widget


Type Here to Get Search Results !

Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης: «ΛΙΘΟΣ - από τα αρχαία εργαλεία στο σύγχρονο laser» (φωτο)

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η σειρά εκπαιδευτικών δράσεων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κοζάνης υπό τον γενικό τίτλο «ΛΙΘΟΣ - από τα αρχαία εργαλεία στο σύγχρονο laser». Οι δράσεις διοργανώθηκαν στο πλαίσιο του εορτασμού της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Συντήρησης», στον οποίο η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης συμμετέχει από το 2019, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κοζάνης. 

Οι εν λόγω δράσεις, ενώ αρχικά ήταν προγραμματισμένο να διαρκέσουν από τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022 έως και την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε, τελικά δόθηκε παράταση με καταληκτική ημερομηνία την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022. 

Από πλευράς της Εφορείας Αρχαιοτήτων την επιμέλεια σχεδιασμού και την υλοποίηση των εκδηλώσεων ανέλαβαν η Προϊσταμένη του Τμήματος Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης της Εφορείας Βικτωρία Χαραμπάτη και ομάδα Συντηρητών και ειδικευμένου προσωπικού των Εργαστηρίων, αποτελούμενη από τους: Σταυρούλα Γκαραμπλιάνα, Ευαγγελία Καραγιάννη, Κωνσταντίνο Κουσίδη, Βασιλική Κατσιγιανοπούλου, Στυλιανή Πελέκα, Γρηγόρη Τζαναμπέτη και Ελισάβετ Τζημπούκα. Τις ξεναγήσεις ανέλαβαν οι αρχαιολόγοι Κατερίνα Αναγνωστοπούλου και Βάγια Πατσάκα. 

Στόχος των εκδηλώσεων ήταν να αναδειχθεί η συμβολή της Συντήρησης στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και να γνωρίσει το ευρύ κοινό την αθέατη πλευρά του επαγγέλματος του Συντηρητή. Μέσω της φετινής εκπαιδευτικής δράσης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κοζάνης, που πραγματοποιήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αιανής, ένας μεγάλος αριθμός μαθητών, εκπαιδευτικών και ενηλίκων, είχε την ευκαιρία να γνωρίσει την τοπική πολιτιστική μας κληρονομιά και τις τεχνικές Συντήρησής της. 

Συνολικά έλαβαν μέρος στη δράση πάνω από 250 συμμετέχοντες. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά, για το μεγάλο ενδιαφέρον και τη συνεργασία τους, τους Διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας, του Δημοτικού Σχολείου Καρυδίτσας, του Δημοτικού Σχολείου και Γυμνασίου Αιανής και του 17ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης. Ειδικά οι μικροί μας φίλοι, που έλαβαν μέρος στις εκπαιδευτικές μας δράσεις, ενθουσιάστηκαν με την δυνατότητα που τους δόθηκε να συμμετέχουν ενεργά στις εργασίες Συντήρησης σύγχρονων μαρμάρινων εκθεμάτων υπό την καθοδήγηση έμπειρων Συντηρητών.

 

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael