Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Σε υψηλό τριών εβδομάδων έκλεισε το πετρέλαιο

Κέρδη για τρίτη συναπτή συνεδρίαση κατέγραψε το πετρέλαιο, κλείνοντας σε υψηλό τριών εβδομάδων, με ώθηση από την μεγαλύτερη του αναμενομένου ανάπτυξη γ' τριμήνου στις ΗΠΑ, που καταλάγιασε τους φόβους για επερχόμενη ύφεση και άρα μείωση της ζήτησης για "μαύρο χρυσό".

Το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Δεκεμβρίου κέρδισε 1.3% ή 1,27 δολ., κλείνοντας στα 96,96 δολ. το βαρέλι, στο υψηλότερο κλείσιμό του από τις 7 Οκτωβρίου. Το brent Ιανουαρίου ενισχύθηκε επίσης, κλείνοντας στα 95,04 δολ. το βαρέλι.

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Δεκεμβρίου κέρδισε 1,17 δολ. ή 1,3%, κλείνοντας στα 89,08 δολ. το βαρέλι, στο υψηλότερο κλείσιμο από τις 13 Οκτωβρίου.

"Οι τιμές του αργού αρχίζουν να παίρνουν την ανιούσα σε μια εβδομάδα που τείνει να είναι bullish", σημειώνει ο Robbie Fraser, διευθυντής στην Schneider Electric, σε σημείωμά του.

Οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου "στηρίχθηκαν από τα μακροοικονομικά στοιχεία που έδειξαν έστω και μέτρια" αναπτυξη του ΑΕΠ των ΗΠΑ σε ετήσια βάση το γ' τρίμηνο, προσθέτει.

Ακόμη κι έτσι, ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην OANDA, αναφέρει ότι τα κέρδη έχουν ταβάνι, καθώς από το σύνολο των μακροοικονομικών στοιχείων είναι σαφές ότι μια οικονομική επιβράδυνση "έίναι εδώ".

Οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο αυξήθηκαν κατά 0,4%, ωστόσο η αύξηση ήταν μικρότερο του 0,7% που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Το πετρέλαιο δεν συγκρατήθηκε ούτε από τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ την Τετάρτη για άλμα στα αποθέματα αργού της χώρας.

Η υποχώρηση του δολαρίου ευνόησε επίσης την άνοδο του πετρελαίου.

 Πέμπτη - 27-Οκτ-2022 

capital.gr


 

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael