Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Συμμετοχή στο παναγροτικό συλλαλητήριο στην Agrotica, το Σάββατο 22 Οκτώβρη

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας καλεί όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής να πάρουν μέρος στο παναγροτικό συλλαλητήριο στην Agrotica, στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 22 Οκτώβρη στις 12:00 μπροστά στην πύλη.

Θα υπάρχει λεωφορείο το Σάββατο

· από Πτολεμαΐδα στις 8:15 στην Λαϊκή Αγορά Πτολεμαΐδας

· από Αμύνταιο στις 8:45 στην πιάτσα των ΤΑΧΙ

Για κρατήσεις θέσεων: 6973213029 (για Πτολεμαΐδα) 6973964397,6982363295 (για Αμύνταιο)

Διεκδικούμε:

- Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όλες τις ποικιλίες στο Ροδάκινο αλλά και το σύνολο των παραγόμενων προϊόντων στις συγκεκριμένες περιοχές, από τη χαμένη παραγωγή λόγω καταστροφών και ασύδοτης δράσης των εμποροβιομηχάνων, τις χαμηλές τιμές, το υψηλό κόστος παραγωγής και επίσης μέτρα στήριξης κατά του εμπάργκο.

- Ουσιαστική και αυξημένη ενίσχυση όλων των αγροτών καθώς η κυβέρνηση έδωσε σε ελάχιστους αγρότες ψίχουλα για την ουκρανική κρίση.

- Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Γενναία επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα - εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση αναγκών της λαϊκής οικογένειας.

- Εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ μέχρι τέλη του χρόνου. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την

παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.

- Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων του στη λαϊκή κατανάλωση.

- Αντιχαλαζική προστασία σε όλους δωρεάν. Θέλουμε πρόληψη για τις καλλιέργειες μας και όχι να περιμένουμε να ζήσουμε με τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ.

- Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων, εγκατάσταση φ/β για γεωτρήσεις με 100% επιδότηση.

- Σύγκληση Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας με αποκλειστικά τα αγροτικά θέματα.

Ο ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑΣ ΛΕΚΑΝΗΣ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ ΒΑΖΕΙ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ AGROTICA ΣΤΙΣ 22 ΟΚΤΩΒΡΗ

 

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael