Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Πώς αλλάζει ο αέρας από το καλοκαίρι στον χειμώνα

Δεν είναι μόνο το ζεστό/κρύο, ούτε και τα φύλλα που πέφτουν

Κάθε καλοκαίρι και κάθε χειμώνα ο αέρας αλλάζει, μόνο που οι εναλλαγές ζεστού και κρύου δεν αντικατοπτρίζουν την πλήρη εικόνα.
Γιατί πολλά ακόμα λαμβάνουν χώρα στην ατμόσφαιρα ανάμεσα στις εποχές, αν και δεν τα παρατηρούμε. Κι όμως, οι αλλαγές στα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα και οι εποχικές ρυπάνσεις και μπορούν και έχουν σημαντικές επιπτώσεις στον αέρα που αναπνέουμε.
Σύμφωνα με τη NASA, το διοξείδιο του άνθρακα είναι το πιο επιβλαβές από τα λεγόμενα αέρια του θερμοκηπίου (μεθάνιο, νιτρώδες οξείδιο κ.λπ.), αυτά που απορροφούν δηλαδή την ηλιακή ακτινοβολία και θερμαίνουν τον πλανήτη μας.

Και το περισσότερο από το διοξείδιο του άνθρακα της ατμόσφαιρας απορροφάται από τα φυτά μέσω της φωτοσύνθεσης, απομακρύνοντας έτσι τις επικίνδυνες συγκεντρώσεις από τον αέρα.
Μόνο που η ανθρώπινη δράση έχει διαταράξει τον κύκλο αυτό, αυξάνοντας κατά 1/3 το διοξείδιο του άνθρακα της ατμόσφαιρας από τη βιομηχανική επανάσταση ως τα σήμερα. Πώς αλλάζουν όμως τα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα από εποχή σε εποχή; Όσο προχωράμε στον χειμώνα, με τα φυτά να ρίχνουν τα φύλλα τους και να πεθαίνουν, απορροφούνται ολοένα και λιγότερες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα.
Δεν είναι όμως μόνο η φύση και οι εποχές που επηρεάζουν το CO2 της ατμόσφαιρας, αλλά και ο διαφορετικός τρόπος ζωής μεταξύ καλοκαιριού και χειμώνα. Ό,τι κάνουμε για να ζεσταθούμε και να βλέπουμε στις ολοένα και μεγαλύτερες χειμωνιάτικες νύχτες, όλα καταλήγουν σε απελευθέρωση μεγαλύτερων συγκεντρώσεων CO2 στον αέρα.

Ο χειμώνας είναι πράγματι δύσκολη εποχή για τον πλανήτη μας…



newsbeast.gr


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael