Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Συγκλονίζει Τρικαλινός σκηνοθέτης και παρουσιάζει το «θάνατο του Παύλου Μελά» (βίντεο)

Μια ακόμη ταινία μικρού μήκους από τον σκηνοθέτη ιστορικών ταινιών Φώτη Πάσσο. Η ταινία συνδέεται με την ιστορία της Μακεδονίας μας στα χρονικά του Παύλου Μελά και των Μακεδονικών αγώνων. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στο Μουσείο Παύλου Μελά στον ορεινό οικισμό Μελάς (πρώην Στάτιστα) και στην όμορφη πόλη της Καστοριάς.

Ο Μακεδονικός ντουλαμάς που φόρεσε ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον Παύλο Μελά είναι οικογενειακό κειμήλιο του Τηλέμαχου Τζακόπουλου, του οποίου η βοήθεια σε όλη την διάρκεια των γυρισμάτων στην Καστοριά ήταν πολύ σημαντική !! “Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη το κίνητρο για τη δημιουργία αυτού του βίντεο είναι το χρέος που νιώθει πως έχει απέναντι στους ήρωες και την ιστορία μας. Και πως δεν είναι λίγοι αυτοί που γνωρίζουν για την θυσία του Παύλου Μελά, αλλά σίγουρα είναι πολλοί αυτοί που ξεχνάνε. 

Και αυτή η ταινία γύρω από το θάνατο του Παύλου Μελά γίνεται για να θυμηθούμε όλοι ξανά τη δύναμη που ξυπνάει μέσα σε ένα άνθρωπο σαν νιώθει το χρέος του απέναντι στην πατρίδα. Ένας άνθρωπος χωρίς να έχει προλάβει ουσιαστικά να πολεμήσει κατάφερε με το θάνατο του να ξεσηκώσει τις συνειδήσεις των Ελλήνων και να δώσει το έναυσμα για την εντατικοποίηση των Μακεδονικών Αγώνων. Θυσίες που κάνανε κάποιοι για να ζούμε εμείς σήμερα ήρεμοι. Όσο ήρεμοι μπορούμε να είμαστε με τα τώρα δεδομένα. Προ μιας βδομάδας ήταν και ο εορτασμός των Μακεδονικών Αγώνων και του Παύλου Μελά οπότε είναι κάτι επίκαιρο για να αναπτερώσει το ηθικό μας και να μας κάνει να σκεφτούμε για τις αξίες που έχουμε πλέον σαν σύγχρονοι ανθρώποι. 

Μια προσπάθεια με χαμηλό μπάτζετ και αρκετές αναποδιές ( γι’αυτό και βγήκε μια βδομάδα αργότερα από ότι είχαμε υπολογίσει ) αλλά παρ’ολα αυτά με αγάπη και μεράκι καταφέραμε το σκοπό μας !!! Τα εξωτερικά γυρίσματα διήρκεσαν τρεις ώρες και τα στουντιακά μία. Ενώ για το μοντάζ, τα sfx, vfx και τις αφηγήσεις χρειάστηκαν άλλες πέντε ημέρες.” Με τον τίτλο της ταινίας “Μακεδονία Μέρος Πρώτο” ο σκηνοθέτης μας δίνει να καταλάβουμε ότι θα υπάρξει και συνέχεια…


Σκηνοθέσια – Σενάριο – Παραγωγή : Φώτης Πάσσος
Ηθοποιοί : Θάνος Πανάγος Νίκος Βερεντζιώτης Μαρία Ντάφου
Special thanks to : -Τηλέμαχος Τζακόπουλος -Μουσείο Παύλου Μελά

 

trikalavoice.gr

 

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael