Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Στα 89,98 δολάρια το βαρέλι το πετρέλαιο

Το πετρέλαιο ανέκαμψε την Πέμπτη μετά από την πτώση 1% στην προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς οι ανησυχίες για τα περιορισμένα αποθέματα όσο προχωράμε προς τον χειμώνα, επισκίασαν τις ανησυχίες για μια παγκόσμια ύφεση.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού brent, αυξήθηκαν 15 σεντς ή 0,2% στα 89,98 δολάρια το βαρέλι, ανακτώντας τις απώλειες που κατέγραψαν στις πρωινές συναλλαγές στην Ασία. Το west texas intermediate αυξάνεται 10 σεντς στα 83,04 δολάρια.

Οι τιμές χθες είχαν υποχωρήσει κοντά σε χαμηλό δύο εβδομάδων, καθώς η αμερικανική κεντρική τράπεζα αύξησε τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης για τρίτη φορά για να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό, και άφησε να εννοηθεί ότι το κόστος δανεισμού θα συνεχίσει να αυξάνεται φέτος.

Αλλά ενώ η Fed έδωσε επιθετικό τόνο την Τετάρτη, ορισμένοι αναλυτές σχολίασαν ότι το γεγονός πως η αύξηση δεν ήταν μεγαλύτερη, παρείχε κάποια ανακούφιση στις αγορές πετρελαίου.

"Η Fed προχώρησε στην τρίτη αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης χθες, όπως αναμενόταν. Οι αγορές χαιρέτισαν την απόφαση, καθώς μια αύξηση κατά 75 μονάδες είναι καλύτερη από μια αύξηση κατά 1 ποσοστιαία μονάδα", αναφέρει αναλυτής της Swissquote Bank.

Στο μεταξύ, υπήρχαν ανησυχίες ότι η κίνηση του Πούτιν να επιστρατεύσει 300.000, σηματοδοτεί μια κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία, και θα μπορούσε να πλήξει περαιτέρω την προσφορά.

Ορισμένα κινεζικά διυλιστήρια εξετάζουν την αύξηση της παραγωγής τον Οκτώβριο, προσβλέποντας στην ισχυρότερη αύξηση και μια πιθανή ανατροπή της πολιτικής εξαγωγών καυσίμων του Πεκίνου, η οποία θα μπορούσε να ενισχύσει τη ζήτηση αργού πετρελαίου. 

 

Πέμπτη, 22-Σεπ-2022 10:17

capital.gr


 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael