Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Κροτόνε: Oι οπαδοί είναι περήφανοι για την ελληνική καταγωγή τους και το… φωνάζουν!

Οι κάτοικοι του Κροτόνε είναι περήφανοι για την ελληνική καταγωγή τους και η πολυαγαπημένη τους ποδοσφαιρική ομάδα, Κροτόνε, ακόμα περισσότερο!

Ο Κρότωνας ή Κροτόνε στην ιταλική γλώσσα, είναι παραθαλάσσια πόλη στο Ιόνιο πέλαγος στις εκβολές του ποταμού Αισάρου. Η πόλη βρίσκεται στη νότια Ιταλία, στην περιοχή της Καλαβρίας και σύμφωνα με την απογραφή του Ιουλίου 2007 ο πληθυσμός της ήταν 61.032 κάτοικοι (ευχαριστούμε wikipedia).

Ο Κρότων υπήρξε αρχαία ελληνική αποικία στην ανατολική ακτή της Καλαβρίας, ενώ η εγκατάσταση του Πυθαγόρα στον Κρότωνα έδωσε νέα ώθηση στην πόλη και συνέβαλε στην πολιτιστική και κοινωνική πρόοδό της.

Αρκετά με τα μαθήματα ιστορίας. Σε τούτη λοιπόν την πόλη της Μεγάλης Ελλάδας, οι κάτοικοι της είναι περήφανοι για την ελληνική καταγωγή τους και η πολυαγαπημένη τους ποδοσφαιρική ομάδα, Κροτόνε, ακόμα περισσότερο!

Ο σύλλογος έχει στα χρώματα του το μπλε και το άσπρο για να τιμήσει την ελληνική του καταγωγή (υπάρχει και το κόκκινο), ενώ τα βασικά συνθήματα της Κροτόνε είναι “Χαίρε Μεγάλη Ελλάδα” και “Είμαστε η Μεγάλη Ελλάδα”.

Στο γήπεδο της Κροτόνε, το “Έτσιο Σκίντα” ,ο φίλαθλος θα αντικρίσει πανό με αρχαιοελληνικά σύμβολα, φιγούρες αρχαίων Ελλήνων πολεμιστών, ακόμα και ελληνικές σημαίες και θα ακούσει τους οπαδούς του συλλόγου να τραγουδούν: “Εδώ είναι η Μεγάλη Ελλάδα”!

Ένα από τα παρατσούκλια της Κροτόνε είναι “Πυθαγόρειοι”, προκειμένου να τιμηθεί ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Πυθαγόρας, ο οποίος είχε ιδρύσει σχολή στον Κρότωνα. Ομάδα με ρίζες ελληνικές, ομάδα με ελληνική συνείδηση, ομάδα που τιμά τις ρίζες και την κληρονομιά της είναι η Κροτόνε. Μια… μικρή Μεγάλη Ελλάδα στην Ιταλία!

 

novasports.gr

simeiakairwn.wordpress.com

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael