Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Σιάτιστα: Πανηγύρισε το εξωκλήσι του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού (φωτο-βίντεο)


Την Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022 πανηγύρισε το εξωκλήσι του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, στην Ενορία του Αγίου Νικολάου, τη μνήμη του Αγίου ιερομάρτυρος και ισαποστόλου Κοσμά του Αιτωλού. 
Φέτος συμπληρώνονται 243 χρόνια από την ημέρα που μαρτύρησε με απαγχονισμό και παρέδωσε το πνεύμα του στον ουράνιο Πατέρα.

Την Τρίτη το βράδυ εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας και ακολούθησε η περιφορά της εικόνας του Αγίου Κοσμά γύρω από τον Ναό.


Την ακολουθία του εσπερινού και της αρτοκλασίας τέλεσε ο π. Νέστορας. Μετά το πέρας ακολούθησε λιτανεία της Αγίας Εικόνας του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού γύρω από τον Ιερό Ναό.

Την Τετάρτη η Θεία Λειτουργία τελέστηκε στο εξωκλήσι του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, από τον πρωτοπρεσβύτερο π. Νέστορα. 

Στις ακολουθίες παραβρέθηκαν αρκετοί πιστοί, τιμώντας έτσι τον Άγιο Κοσμά, ο οποίος σε κάποια από τις περιοδείες του, πέρασε και από την πόλη της Σιάτιστας.

Ο Άγιος Κοσμάς έστησε το Σταυρό του, όπως το συνήθιζε, στο τόπο όπου σήμερα είναι χτισμένο το σημερινό εξωκλήσι και είπε στους Σιατιστινούς:

-«Ω ευλογημένο βουνό, πόσες ψυχές γυναικόπαιδα θα σώσεις όταν θα έλθουν τα χαλεπά χρόνια!».
-«Καλότυχοι σεις, οι οποίοι ευρέθητε εδώ πάνω εις τα υψηλά βουνά, διότι αυτά θα σας φυλάξουν από πολλά δεινά. Θα ακούτε και δεν θα βλέπετε τον κίνδυνο. Τρεις ώρες ή τρεις μέρες θα υποφέρετε».
-«Θα ’ρθη καιρός να σας πάρουν οι εχθροί σας και τη στάχτη από τη φωτιά, αλλά σεις να μην αλλάξετε την πίστη σας, όπως θα κάμουν οι άλλοι».


Δείτε το βίντεο του Siatista-Info:https://www.siatista-info.com/2019/08/blog-post_341.html

 

 

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3AelBelow Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael