Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

NASA: H βαθύτερη εικόνα του σύμπαντος που έχει τραβηχτεί ποτέ!

Σε μία ιστορική στιγμή για την ανθρωπότητα, τα ξημερώματα της Τρίτης, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, αποκάλυψε την πρώτη έγχρωμη εικόνα από το ισχυρότερο και πλέον σύγχρονο τηλεσκόπιο που κατασκευάστηκε ποτέ, το James Webb.

Πρόκειται για μία εντυπωσιακή εικόνα που καταγράφει το αχνό φως των αμέτρητων ήλιων σε χιλιάδες γαλαξίες που δεν έχουμε ξαναδεί, που αποτελούν μέρος του σμήνος γαλαξιών SMACS 0723, φωτογραφία η οποία τραβήχτηκε μέσα σε μία ολόκληρη ημέρα και αντιπροσωπεύει τη βαθύτερη θέα του Σύμπαντος που έχει συλλεχθεί ποτέ από εκατοντάδες γαλαξίες.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η NASA, αν κρατήσουμε έναν κόκκο άμμου προς τον ουρανό, σε απόσταση όση το μήκος ενός χεριού, αυτό το στίγμα είναι το μέγεθος της θέας του Webb! "Φανταστείτε, οι γαλαξίες εν αφθονία μέσα σε έναν κόκκο", αναφέρεται χαρακτηριστικά.

"Αυτό το φως που βλέπετε ταξιδεύει για περισσότερα από 13 δισεκατομμύρια χρόνια. Γυρίζουμε περίπου δεκατρία και μισό δισεκατομμύρια χρόνια πίσω και αφού γνωρίζουμε ότι το σύμπαν είναι 13,8 δισεκατομμυρίων ετών, επιστρέφουμε σχεδόν στην αρχή", δήλωσε ο διαχειριστής της NASA, Bill Nelson.

📷: NASA - National Aeronautics and Space Administration, ESA, CSA & STScI
 

NEWS247


 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael